Kee Nguyễn: Kopi Terbaik Vietnam Bagi Yang Meminati Kopi dan Budaya Vietnam

  • Post author:
  • Post category:Makan / News
  • Reading time:6 mins read
You are currently viewing Kee Nguyễn: Kopi Terbaik Vietnam Bagi Yang Meminati Kopi dan Budaya Vietnam

Kee Nguyễn ialah rangkaian kopi Malaysia yang mengkhusus dalam kopi Vietnam. Ia diasaskan pada 2019 oleh dua usahawan Malaysia, Radius Khor dan Henry Tan, yang meminati kopi dan budaya Vietnam.

Kee Nguyễn mendapatkan biji kopinya terus dari ladang di Wilayah Lam Dong, Vietnam, yang dikenali sebagai kerajaan kopi Vietnam. Kacang adalah campuran Robusta dan Arabica, yang memberikan kopi Kee Nguyễn rasa yang kuat dan berani.

Kee Nguyen

Kopi Kee Nguyen (Facebook)

Selain minuman kopi Vietnam yang terkenal, Kee Nguyễn juga menawarkan pelbagai minuman kopi lain, seperti latte, cappucino dan kopi ais. Rangkaian ini juga menyajikan pelbagai makanan ringan dan pastri Vietnam, seperti bánh mì dan bánh cuốn.

Kee Nguyễn telah cepat menjadi destinasi kopi yang popular di Malaysia, dengan lebih 50 cawangan di seluruh negara. Rantaian ini terkenal dengan harga yang berpatutan, kopi berkualiti tinggi dan pengalaman kopi Vietnam asli. Boleh tekan di sini untuk tau tentang Sofuto Family Mart.

Kee Nguyen

Kopi Kee Nguyen (Facebook)

Apakah yang membuatkan kopi Kee Nguyễn begitu istimewa?

Terdapat beberapa perkara yang menjadikan kopi Kee Nguyễn begitu istimewa:

  • Biji kopi: Kee Nguyễn mendapatkan biji kopinya terus dari ladang di Wilayah Lam Dong, Vietnam, yang terkenal dengan pengeluaran beberapa biji kopi terbaik di dunia. Kacang adalah campuran Robusta dan Arabica, yang memberikan kopi Kee Nguyễn rasa yang kuat dan berani.
  • Kaedah membancuh: Kee Nguyễn menggunakan kaedah membancuh kopi tradisional Vietnam yang dipanggil membancuh phin. Kaedah ini melibatkan membancuh kopi di atas penapis logam, yang memberikan rasa kopi.
  • Susu pekat: Kee Nguyễn menggunakan susu pekat manis dalam minuman kopinya. Ini memberikan kopi rasa manis dan berkrim yang unik yang tidak terdapat dalam jenis kopi lain.

Minuman kopi Kee Nguyễn yang popular

Berikut adalah beberapa minuman kopi Kee Nguyễn yang paling popular:

  • Kopi ais Vietnam: Minuman kopi Vietnam klasik ini dibuat dengan espresso, susu pekat dan ais. Ia adalah minuman manis dan menyegarkan yang sesuai untuk hari yang panas.
  • Kopi telur: Minuman kopi Vietnam unik ini dibuat dengan espreso, susu pekat dan telur. Telur memberikan kopi tekstur yang kaya dan berkrim.
  • Kopi garam: Minuman kopi ini dibuat dengan espresso, susu pekat dan garam. Garam memberikan kopi rasa yang unik dan enak.
  • Kopi kelapa: Minuman kopi ini dibuat dengan espreso, susu pekat dan santan. Santan memberikan kopi rasa manis dan berkrim dengan sedikit kelapa. Tekan di sini untuk tau tentang ice cream oleh Sharnaz Ahmad.

Di mana untuk mencari kopi Kee Nguyễn

Kee Nguyễn mempunyai lebih 50 cawangan di seluruh negara di Malaysia. Anda boleh menemui kedai kopi Kee Nguyễn di pusat beli-belah utama, kawasan komersial dan kawasan kediaman.

Kee Nguyen

Kopi Kee Nguyen (Facebook)

Kesimpulan

Kee Nguyễn ialah tempat yang bagus untuk menikmati kopi Vietnam asli di Malaysia. Rangkaian ini menawarkan pelbagai minuman kopi Vietnam, serta minuman kopi lain serta snek dan pastri Vietnam. Kee Nguyễn juga terkenal dengan harga yang berpatutan dan kopi berkualiti tinggi.

Jika anda sedang mencari pengalaman kopi Vietnam yang lazat dan asli, pastikan anda melihat Kee Nguyễn. Anda tidak akan kecewa!

Saya harap artikel ini telah membantu. Selamat menikmati hari anda, dan nikmati kopi Kee Nguyễn anda!

Lokasi:

Facebook: https://www.facebook.com/keenguyencaphe?locale=ms_MY

Instagram: https://www.instagram.com/keenguyencaphe/

Website: https://keenguyencaphe.com/

Curated by Affan Rosdi