Cendol Maklom: Cendol Popular dengan Cendolnya yang Lazat dan Menyegarkan

  • Post author:
  • Post category:Makan / News
  • Reading time:4 mins read
You are currently viewing Cendol Maklom: Cendol Popular dengan Cendolnya yang Lazat dan Menyegarkan

Cendol Maklom adalah cendol popular di Maklom Penang, Malaysia. Ia terletak di Kampung Sungai Puyu, Butterworth, Pulau Pinang. Cendol Maklom terkenal dengan cendolnya yang lazat dan menyegarkan, yang dibuat dengan santan segar, ais cukur dan jeli tepung beras hijau.

Cendol di Cendol Maklom dibuat mengikut tempahan, jadi sentiasa segar dan sedap. Santannya kaya dan berkrim, dan ais cukur halus dan gebu. Jeli tepung beras hijau kenyal dan mempunyai rasa yang sedikit manis.

Cendol Maklom

Cendol Maklom (Website)

Selain cendol, Cendol Maklom juga menyajikan pelbagai hidangan Malaysia yang lain, seperti nasi lemak, laksa, dan asam laksa. Kedai itu juga mempunyai pelbagai jenis minuman yang disediakan, seperti teh tarik, kopi tarik, dan kopi ais.

Cendol Maklom adalah tempat yang popular untuk penduduk tempatan dan pelancong. Kedai ini sering sesak, tetapi perkhidmatannya cepat dan cekap. Harga di Cendol Maklom juga sangat berpatutan. Kalau nak tahu tentang sofuto Family Mart boleh tengok di sini.

Berikut adalah beberapa petua untuk melawat Cendol Maklom:

Kedai dibuka dari 11:30 pagi hingga 6:30 petang, Isnin hingga Khamis dan Sabtu hingga Ahad. Ia ditutup pada hari Jumaat.
Lokasi di Kampung Sungai Puyu, 13800 Butterworth, Pulau Pinang, Malaysia.
Kedai ini boleh dikunjungi dengan kereta, bas atau teksi.
Kedai ini sering sesak, jadi sebaiknya kunjungi pada waktu luar puncak.
Kedai menerima wang tunai sahaja. Kalau nak tahu tentang kedai ice cream Sharnaz Ahmad boleh tengok di sini.

Cendol Maklom

Cendol Maklom (Facebook)


Berikut ialah beberapa ulasan daripada Peta Google:

“Cendol terbaik di Pulau Pinang! Santannya kaya dan berkrim, dan ais cukurnya halus dan gebu. Jeli tepung beras hijau kenyal dan mempunyai rasa manis sedikit.” – 5 bintang
“Ini adalah tempat yang mesti dikunjungi oleh penggemar cendol. Cendol dibuat mengikut tempahan, jadi ia sentiasa segar dan lazat. Kedai ini juga mempunyai pelbagai hidangan dan minuman Malaysia yang lain.” – 4 bintang
“Cendol di Cendol Maklom adalah yang terbaik yang pernah saya miliki. Santannya sangat kaya dan berkrim, dan ais cukurnya sangat halus dan gebu. Jeli tepung beras hijau juga sangat kenyal. Saya sangat mengesyorkan tempat ini kepada sesiapa sahaja yang suka cendol.” – 5 bintang
Semoga maklumat ini bermanfaat. Selamat berseronok di Cendol Maklom!

Lokasi:

Facebook: https://www.facebook.com/cendolmaklom/

Maps: https://maps.app.goo.gl/F59mgtvdnJosxNjy8

Instagram: https://www.instagram.com/explore/locations/441255740/cendol-maklom/?hl=en

Curated by Affan Rosdi