Koleksi Kek Ekslusif Dari Elevete Patisseries Untuk Perayaan Krismas Yang Sempurna

  • Post author:
  • Post category:Makan / Moden
  • Reading time:8 mins read
You are currently viewing Koleksi Kek Ekslusif Dari Elevete Patisseries Untuk Perayaan Krismas Yang Sempurna

Bagi yang menyambut Hari Krismas nanti, korang semua dah buat persiapan belum? Dah beli pokok Krismas dah? Dah belikan hadiah untuk orang yang tersayang belum? Makanan dan dessert? Haaa mesti ada yang belum kan. Korang tahu tak ada satu kedai kek di Petaling Jaya yang ada menyediakan pre order kek sempena Christmas nanti.

Pelbagai pilihan dari kek cawan, makaron hingga kek dan brownies, dihiasi dengan hiasan Krismas yang meriah, jenama tempatan Elevete Patisserie telah meningkatkan koleksi bermusimnya dengan lebih banyak pilihan makanan istimewa untuk dipilih. Tersedia dari sekarang hingga 30 Disember 2022, pelanggan boleh menantikan pelbagai pilihan untuk pemberian hadiah, gathering atau sekadar untuk kepuasan diri.

Koleksi Krismas oleh Elevete Patisseries
Antara koleksi Krismas yang dibawakan khas oleh Elevete Patisseries

Elevete Patisserie bermatlamat untuk menyampaikan dan menyediakan pencuci mulut yang paling lazat yang ditawarkan oleh dunia masakan, itulah sebabnya mereka memastikan setiap pesanan yang keluar dari dapur Elevete Patisseries ini, dijamin memikat mana-mana selera secara visual.

Tapi kalau korang lebih memilih untuk menghidangkan makanan tradisional seperti nasi ulam, ayam goreng, asam laksa, korang boleh tengok artikel yang min dan review sebelum ni mengenai Sepiring Malaysia yang menghidangkan makanan tradisional rakyat Malaysia. Boleh ikuti link ini untuk bacaan lebih lanjut; https://purpledurian.my/makan/viral/sepiring-menyajikan-menu-warisan-rakyat-malaysia/

Tambahan lagi, Elevete Patisseries juga telah memudahkan musim perayaan Krismas dengan pelbagai pilihan juadah yang menarik untuk dinikmati. Patisserie memperkenalkan Trio Gâteaux de Voyage Krismas, pilihan kek kembara yang disesuaikan dengan gaya yang mudah dibawa, pilihan untuk hadiah sempurna korang, emergency cake untuk pengunjung yang mengejut atau sekadar untuk menikmati pulang dengan secawan teh.

Holly Jolly Gift Set
Set yang diberi nama Holly Jolly Gift Set sesuai untuk hidangan seisi keluarga atau hadiah sempena Krismas

Selain dari Trio Gâteaux de Voyage, Elevete Patisserie juga menyediakan juadah lain yang pasti memikat selera korang semua. Antara Koleksi Elevete Patisserie 2022 adalah;

Menu

1. Grandma’s Fruit Cake with Biscoff Ganache Apricot Glaze (RM120)

Grandma’s Fruit Cake with Biscoff Ganache Apricot Glaze
Grandma’s Fruit Cake with Biscoff Ganache Apricot Glaze

Kek ini diperbuat daripada buah-buahan campuran yang direndam dalam jus oren, walnut dan kayu manis, disumbat dengan ganache Biscoff dan disalut dengan aprikot.

2. Raspberry Kaffir Lime Pound Cake with Raspberry Jam & Lime Glaze (RM120)

Raspberry Kaffir Lime Pound Cake with Raspberry Jam & Lime Glaze
Raspberry Kaffir Lime Pound Cake with Raspberry Jam & Lime Glaze

Kek ini pula memberikan pilihan yang menyegarkan bagi mereka yang mencari kelainan pound cake tradisional. Pound cake diselitkan dengan limau purut aromatik, diseimbangkan dengan kemanisan jem raspberi buatan sendiri mereka, dihiasi dengan sayu limau buatan sendiri dan raspberi yang rangup.

3. Sticky Date Pudding with Soft Caramel, Milk Chocolate Caramel Glaze (RM120)

Sticky Date Pudding with Soft Caramel, Milk Chocolate Caramel Glaze
Sticky Date Pudding with Soft Caramel, Milk Chocolate Caramel Glaze

Kek ini adalah antara comfort dessert yang tentunya menjadi pilihan ramai. Diperbuat daripada kurma berkualiti yang terbaik dan bahan-bahan premium digabungkan untuk menghasilkan kek klasik dan ringkas yang disalut sepenuhnya dengan sayu coklat karamel yang menyelubungi isi karamel lembut di tengahnya.

4. Christmas Black Forest Bites (RM150)

Christmas Black Forest Bites
Christmas Black Forest Bites

Christmas Black Forest Bites adalah salah satu chef’s top recommendations untuk dikongsi bersama serta untuk menarik perhatian tetamu korang. Ia merupakan persembahan tertinggi resipi traditional black forest – asas Streusel (tepung, gula perang, coklat pahit dan garam digabungkan), dilapisi dengan Kek Coklat Moist yang diwarisi keluarga chef, Mascarpone Mousse, dan Coklat Ceri serta Chocolate Mousse di tengah dan dipotong dengan mudah kepada 36 kepingan.

5. Christmas Nutella Stacked Brownies (RM155)

Christmas Nutella Stacked Brownies
Christmas Nutella Stacked Brownies

Christmas Nutella Stacked Brownies pula adalah brownies show-stopping stacked yang pasti akan menarik perhatian ramai. Berdiri setinggi 8 inci, 36 keping coklat Nutella bersaiz gigitan disusun dan dihiasi dengan hiasan Krismas dan sedia untuk berparti. Sesuai untuk hadiah yang kelihatan ekslusif atau ‘centrepiece’ di atas meja pencuci mulut korang.

6. Macaron Wreath (RM130)

Macaron Wreath
Macaron Wreath

Show-stopping dessert yang lain adalah Macaron Wreath yang akan menyerlah di antara pencuci mulut yang lain di atas meja pencuci mulut korang. Mudah untuk dikongsi, makaron ini dibuat dan dihiasi dengan makaron Red Velvet dan Chocolate Mint, Ceri dan Buah Blueberry.

7. Christmas Celebration Set (RM430)

Christmas Celebration Set
Christmas Celebration Set

Untuk nama mereka sendiri, Elevete, diperoleh daripada keinginan untuk mengambil pencuci mulut moden dan meletakkannya di atas alas mereka sendiri, justeru usaha tanpa henti untuk kaedah baharu dan gabungan bahan-bahan untuk mencipta manisan yang akan melonjakkan citarasa ke tahap yang lebih tinggi. Tak lupa juga kalau korang lebih suka untuk menghidangkan kek yang simple di atas meja makan, korang boleh check out Gula Cakery yang min pernah review sebelum ni; https://purpledurian.my/makan/moden/gula-cakery-perkenal-produk-baru-sempena-ulang-tahun-ke-7-mereka/

Location

📍Elevete Patisseries

12, Jalan SS 26/13, Taman Mayang Jaya, 47301 Petaling Jaya, Selangor

Website: https://www.elevete.com.my/

🗺️Google Maps: https://goo.gl/maps/PGT7Lw3SFx3zFgde9

📞Phone: 018 370 3770

📲Instagram: https://www.instagram.com/elevete/?hl=en

📲Facebook: https://www.facebook.com/elevete/

Comments