HWC Cofee Membuka kedai utama pertama di Malaysia untuk merevolusikan industri kopi

You are currently viewing HWC Cofee Membuka kedai utama pertama di Malaysia untuk merevolusikan industri kopi

PETALING JAYA: HWC Coffee, rangkaian kopi istimewa pertama di Malaysia, bersedia untuk membuka kedai utamanya pada 21 Jun. Tidak seperti kedai runcit biasa, kedai ini akan menggabungkan ruang runcit dan akademi, yang bertujuan merevolusikan industri kopi.

HWC Coffee teruja untuk memperkenalkan kedai utamanya dan akan memperkenalkan lapan jenis biji kopi baharu untuk meningkatkan pengalaman minum kopi. Setelah mewujudkan kehadirannya di Malaysia selama lebih setahun, dengan tumpuan kepada kopi buatan tangan, kedai utama itu akan mengukuhkan kedudukan HWC dalam pasaran kopi istimewa.

HWC Coffee Academy, yang dijadualkan mula beroperasi pada bulan Julai, akan menawarkan kursus kopi profesional, yang membolehkan penggemar kopi memperoleh pemahaman yang lebih mendalam tentang pengetahuan dan budaya kopi. Untuk meningkatkan lagi pengalaman pelanggan, pelanggan kini boleh membuat pesanan dengan mudah melalui APP Kopi HWC yang mesra pengguna.

Terletak di kawasan kejiranan yang matang namun sibuk, kedai utama direka untuk memenuhi keperluan penggemar kopi, meletakkan dirinya sebagai destinasi kopi istimewa peringkat teratas.

Seluruh kedai dicat putih, melambangkan kebersihan, kesegaran, dan kesederhanaan. Menampilkan reka bentuk minimalis, kedai ini menyediakan pelbagai pilihan tempat duduk, memastikan pelanggan mencari tempat yang sesuai yang selaras dengan pilihan masing-masing.

Sama ada seseorang sedang mencari persekitaran kerja yang kondusif atau tempat untuk bersosial dengan rakan-rakan, anda boleh menikmati kopi anda dalam suasana yang tenang dan tenang.

Majlis pembukaan HWC Coffee Flagship Store & Coffee Academy diserikan oleh pengasas HWC Roaster Penny Lim, pengerusi Joe Huang, pengasas HWC Coffee Malaysia Hoe Kian Choon, ketua pegawai eksekutif Zenda Ng,

Turut hadir ialah ketua pegawai operasi Penny Chan, perunding pemasaran HWC Sam Mak dan pengarah pemasaran Edmund Lai, rakan kongsi perniagaan Vincent Chin dan HWC Friends Natasha.

Semasa majlis perasmian, Ng mengumumkan pelancaran siri baru biji kopi istimewa yang akan datang, yang ditetapkan untuk debut pada bulan Julai. Antara penambahan yang sangat dinanti-nantikan ialah HWC Taiwan Alishan Honey Roasted Coffee Bean, tawaran bermusim dengan skor mengagumkan 93 daripada 100 dalam penilaian Coffee Review.

Tujuh tambahan asal tunggal baharu yang lain termasuk Ethiopia Yirgacheffe, Kenya AA FAQ, Columbia Huila El Divino Niño, Indonesia Blue Diamond Golden Mandheling, Costa Rica La Minita El conquistador, Guatemala Huehuetenango SHB, dan Brazil Ipanema Estate Dulce.

Setiap biji ini telah dipilih dengan teliti oleh HWC Coffee untuk penggemar kopi di Malaysia. Mulai hari ini, orang ramai boleh menikmati kopi yang disebutkan di kedai utama kami. Biji kopi akan tersedia untuk pembelian di kedai dan dalam talian mulai bulan Julai.

Ng juga menyerlahkan profil rasa yang pelbagai bagi biji kopi istimewa pelancaran yang dijadualkan.

Kedai utama HWC Coffee ialah kedai HWC pertama yang menawarkan kopi yang dibancuh tangan. Penggemar kopi tidak lama lagi akan menikmati pelbagai jenis biji kopi yang baru dipanggang, diperoleh daripada asal-usul yang berbeza, masing-masing mempunyai profil rasa yang tersendiri.

Pelanggan boleh memilih mod membancuh pilihan mereka, termasuk kaedah membancuh V60 tuang dan tekan, membolehkan mereka menikmati rasa kopi yang berbeza.

“Ini menandakan peristiwa penting dalam mempromosikan kopi istimewa berkualiti tinggi dan memenuhi permintaan penggemar kopi di Malaysia untuk kopi yang luar biasa.” Ng menambah.

Dia tidak menolak kemungkinan memperluaskan perkhidmatan menuangkan kopi penapis di kedai Kopi HWC terpilih yang memenuhi kriteria, membolehkan semua orang menikmati minuman HWC pada bila-bila masa.

HWC Coffee juga teruja untuk mengumumkan pelancaran rasmi aplikasi mudah alih HWC Coffee pada bulan Jun, membolehkan pelanggan meneroka pelbagai ciri dan faedah, semuanya di hujung jari mereka.

Dalam tempoh promosi, pelanggan yang memuat turun aplikasi dan mendaftar sebagai ahli akan menikmati tawaran masa terhad untuk membeli secawan Americano atau Latte dengan hanya RM1.

Selain itu, pelanggan juga boleh menikmati kemudahan HWC Delivery melalui aplikasi mudah alih, dengan diskaun sehingga RM18. Selain daripada membeli kopi kegemaran anda, akan ada faedah eksklusif ahli serta barangan dan aksesori.

Dengan setiap pembelian yang dibuat melalui aplikasi, pengguna boleh memperoleh mata kesetiaan, yang kemudiannya boleh ditebus untuk baucar tunai, membolehkan mereka memaksimumkan simpanan keseluruhan mereka. Sebagai ahli HWC yang dihargai, pengguna akan berhak mendapat keistimewaan istimewa, termasuk tawaran hari lahir dan promosi eksklusif.

Ng berkata aplikasi itu akan berfungsi sebagai jambatan untuk memupuk hubungan rapat antara HWC Coffee dan pengguna. “Kami sedang menyelidik cara untuk menjadikan aplikasi Kopi HWC lebih diperibadikan. Dengan menganalisis sejarah dan pilihan pembelian pengguna, kami akan menawarkan cadangan kopi yang diperibadikan berdasarkan pilihan rasa individu. Ciri ini membolehkan pengguna menemui perisa kopi baharu dengan mudah dan meningkatkan pengalaman kopi keseluruhan mereka, menjadikan perjalanan kopi mereka menyeronokkan dan mengujakan,” tambahnya

Sepanjang 15 bulan yang lalu, HWC Coffee Malaysia telah meluaskan kehadirannya di seluruh Malaysia, dengan hampir 30 kedai kopi dan kiosk telah dibuka di Kuala Lumpur, Pulau Pinang, Kuching dan Seremban. Cawangan ini terletak secara strategik di pusat beli-belah utama, kawasan komersial yang sibuk, universiti dan daerah perbankan.

Sejak penubuhannya, HWC Coffee telah memperoleh pengiktirafan pengguna untuk tawaran berkualiti tinggi, hasil komitmennya untuk menyajikan kopi istimewa kepada penggemar kopi. Pada bulan Mei, jenama itu mencapai satu lagi kejayaan dengan membuka kedai utamanya di Brunei.

Pada suku kedua, syarikat itu berjaya mengembangkan kehadirannya di Pulau Pinang dan Seremban serta membuka dua kedai jenama baharu di Kuching.

“Dijangka pada separuh kedua tahun ini, HWC Coffee akan meneruskan pengembangannya ke Johor, Sabah, Melaka dan Ipoh,” kata Ng.

Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web HWC Coffee Malaysia di www.hwccoffee.my dan muat turun aplikasi mudah alih..

Location

📍 HWC Coffee
Millerz Square, 357, Old Klang Rd, 58200 Kuala Lumpur

🗺️ Google Maps: https://goo.gl/maps/3C8ivLnRbrrnPDjeA