Anda Kini Boleh Mencuba Ramen Durian Di Restoran Di Malaysia Ini

You are currently viewing Anda Kini Boleh Mencuba Ramen Durian Di Restoran Di Malaysia Ini

Dunia masakan membuktikan bahawa beberapa ramuan boleh menjadi kawan dan memuji antara satu sama lain dengan baik. Sesetengah kombinasi, bagaimanapun, adalah pelik, dan ramen durian ini adalah salah satu daripadanya.

Kedai makan ramen Malaysia ini telah melancarkan menu terbaru iaitu ramen durian

Mata semua orang tertumpu pada tempat makan Malaysia MenyaShishido ketika mereka memperkenalkan hidangan terbaharu mereka: ramen durian. Mereka menyifatkan tawaran baharu itu sebagai “bom perisa”.

“Durian digabungkan dengan Sup Tonkotsu Signature kami memberikan rasa berkrim yang sangat unik yang memuji Ramen kami ke tahap tertinggi,” kata MenyaShishido dalam catatan media sosial. Dihidangkan dalam keseluruhan durian, ramen dan kuahnya dihiasi dengan chashu, telur, beberapa bawang besar, dan, sudah tentu, durian.

Selepas pelancarannya, ramen durian mendapat sambutan yang agak mencurigakan. “Hanya kerana anda boleh, tidak bermakna anda perlu,” membaca satu komen. “Saya fikir sakit tekak saya hari ini teruk. Sehingga saya melihat ini… Ini lebih teruk.” kata seorang lagi. Malah ada yang berkata, “Dunia sepatutnya berakhir hari ini.”

Sebelum ini MenyaShishido telah menghasilkan ciptaan lain yang menyeronokkan untuk memukau orang ramai termasuk Croissant Ramen, Chocolate Ramen dan ramen sejuk dengan boba.

Apa pendapat kamu? Adakah anda akan mencuba ramen durian?

Untuk maklumat lanjut lihat MenyaShishido.

Location

Menya Shi Shi Do

📍2, Jalan 51a/225, Seksyen 51a, 46100 Petaling Jaya, Selangor

🗺️Google Maps https://maps.app.goo.gl/CFWHCYqAB9KNZLLG8

📲Facebook https://www.facebook.com/menyashishido.my/?locale=ms_MY

📲Instagram https://www.instagram.com/menya_shishido/