MAGGI® Meriahkan “Hati & Jiwa Tahun Baru Cina”, Para Tukang Masak Di Sebalik Keriaan

  • Post author:
  • Post category:News
  • Reading time:6 mins read
You are currently viewing MAGGI® Meriahkan “Hati & Jiwa Tahun Baru Cina”, Para Tukang Masak Di Sebalik Keriaan

PETALING JAYA, 23 JAN 2023 – Seiring kalendar lunar berpaling halaman menyambut Tahun Naga, MAGGI® MALAYSIA dengan bangganya mengumumkan kempen terkininya, “Hati & Jiwa Tahun Baru Cina,” sebuah puisi yang tulus kepada pahlawan perayaan – para tukang masak yang tekun, yang usaha kasih sayang mereka memastikan rempahnya menyanyikan rasa dan meja perhimpunan penuh dengan kegembiraan.

Maggi Heart & Soul of CNY 2024
Maggi Heart & Soul of CNY 2024

Selama hampir setengah abad, MAGGI® telah menjadi nama yang dipercayai di dapur-dapur Malaysia, mengekalkan rasa tercinta masakan tempatan. Sebagai jenama makanan terkemuka, MAGGI® terus berinovasi dalam produknya untuk menyokong tukang masak dalam usaha mereka menjadikan setiap hidangan mencerminkan rasa “rumah dan tradisi” yang sempurna.

Itulah sebabnya MAGGI® bertujuan untuk menegaskan satu kebenaran mudah: tiada tukang masak, tiada perayaan – kerana tukang masaklah yang menjadikan Tahun Baru meriah dan menjaga tradisi budaya tetap hidup. Dengan beban tradisi di pundak mereka, para tukang masak di rumah dengan tekun merangkul tugas penuh kasih untuk menyediakan hidangan-hidangan bersejarah, dengan pemahaman bahawa Tahun Baru Cina adalah masa di mana keluarga berkumpul untuk berkongsi hidangan yang diwarisi dari generasi ke generasi.

Maggi Heart & Soul of CNY 2024
Maggi Heart & Soul of CNY 2024

Sebagai sebahagian daripada kempen ini, MAGGI® akan mendedahkan filem tematik yang menghormati penjaga rasa di YouTube pada Januari 2024. Penghormatan sinematik ini merayakan pahlawan tak dikenali ini yang membentuk rasa “rumah dan tradisi.” Tukang masak kegemaran negara adalah detak jantung perayaan. Dengan setiap kacauan kasih dan reneh lembut, mereka menyampaikan rasa tahun baru yang dibuat di rumah, memastikan makan malam perhimpunan tradisional yang penting adalah jiwa majlis. MAGGI® menjemput kita semua untuk menunjukkan rasa terima kasih kepada tukang masak yang mencurahkan kasih sayang ke setiap hidangan dan membawa kita pulang, di mana jua kita berada.

“Di MAGGI®, kami mengiktiraf peranan penting para tukang masak. Kami ingin merayakan mereka dengan mengajak komuniti untuk menunjukkan rasa terima kasih yang berhak kepada mereka. MAGGI® berada di sini untuk memberi mereka sentuhan inspirasi, atau resipi, untuk memastikan tradisi saat-saat makanan yang baik terus membawa orang bersama-sama, tahun demi tahun,” kata Puan Ivy Tan Link Cheh, Pegawai Eksekutif Perniagaan MAGGI®.

“Saya diingatkan oleh Hati & Jiwa Tahun Baru Cina saya sendiri; nenek saya, yang specialiti Tahun Baru Cina beliau ialah Popia Goreng Hokkien. Hidangan ini, dicintai sepanjang empat generasi dan di kalangan rakan-rakan keluarga, sering kali diambil dari pinggan begitu keluar dari kuali. Dipadankan dengan sempurna dengan sos Cili MAGGI® selama beberapa dekad, resipi yang diwarisi ini kini telah diteruskan kepada ibu saya, membolehkan kami menikmati hidangan keluarga ini lebih kerap,” terus Puan Tan.

MAGGI® menjemput anda untuk menunjukkan kasih sayang kepada tukang masak kegemaran anda, melalui Pertandingan Penghargaan ‘MAGGI® Hati & Jiwa Tahun Baru Cina’. MAGGI® akan menghantar 2,000 kit penghargaan MAGGI® kepada tukang masak rumahan, yang dikemas dengan produk kuliner mereka, yang akan meningkatkan hidangan Tahun Baru Cina yang diwarisi. Perincian adalah seperti berikut:

  1. Lawati laman web rasmi MAGGI® yang boleh diakses dalam Bahasa Inggeris.
  2. Isi borang dengan maklumat yang diperlukan, dan muat naik gambar bersama dengan kapsyen yang penuh kasih sayang yang menunjukkan penghargaan anda kepada tukang masak rumahan dalam hidup anda.
  3. Jangan ragu untuk menyertakan sekurang-kurangnya satu produk MAGGI® dalam gambar anda untuk mata tambahan, tetapi ini bukan keharusan.
  4. Kapsyen harus menggambarkan kisah tukang masak dalam hidup anda dan bagaimana mereka menjadikan Tahun Baru Cina anda lebih berkesan (had 225 aksara).
  5. 2,000 penyertaan yang memenuhi kriteria, akan masing-masing memenangi x1 MAGGI® Appreciation Kit yang akan dihantar kepada anda.
  6. Pertandingan akan berlangsung dari 18 Jan hingga 29 Feb 2024.
  7. Keputusan akan diumumkan di laman web rasmi MAGGI® dan saluran media sosial.

Pertandingan ini akan berjalan dalam tiga fasa, butirannya adalah seperti berikut:

Fasa Tarikh Tarikh Pengumuman Keputusan

Fasa 1 : 18 Jan hingga 31 Jan (14 hari) 6 Feb

Fasa 2 : 1 Feb hingga 14 Feb (14 hari) 20 Feb

Fasa 3 : 15 Feb hingga 29 Feb (15 hari) 11 Mac

Dalam semangat musim ini, MAGGI® menjemput semua orang untuk mengambil bahagian dalam cabutan bertuah ‘Kongsi Rezeki, Kongsi Meriah’. Dengan setiap pembelian RM8 produk MAGGI®, pelanggan boleh menyertai cabutan untuk memenangi hadiah tunai utama RM8,888 atau menjadi salah seorang daripada sembilan yang memenangi hadiah kedua RM888. Cabutan mingguan juga menawarkan 88 pelanggan kegembiraan memenangi salah satu daripada 704 unit Airfryer berjenama.

Selain itu, pembelian bernilai RM18 memberikan beg beli-belah MAGGI® secara percuma, dan RM28 menjamin piring MAGGI® bertemakan Tahun Baru Cina. Berjalan di seluruh negara dari 1 Jan hingga 29 Feb 2024, promosi-promosi ini mencerminkan komitmen MAGGI® untuk menyebarkan kemakmuran dan kegembiraan, sambil menyambut cita rasa yang kaya yang menentukan masakan rumah semasa Tahun Baru Cina.

Sertai MAGGI® dalam menjadikan Tahun Baru Cina ini sebagai perayaan rasa, tradisi, dan usaha gigih tukang masak yang menyatukan semuanya. Tambahan pula, MAGGI® menawarkan pilihan resipi terpilih untuk berkongsi inspirasi dengan tukang masak rumahan dalam persediaan makan malam perhimpunan, semua boleh didapati di laman web MAGGI® Heart & Soul of Chinese New Year. Untuk maklumat lanjut, lawati:

● Laman web MAGGI® Heart & Soul of Chinese New Year dalam Bahasa Inggeris

● Laman web MAGGI® ‘Kongsi Rezeki, Kongsi Meriah’ dalam Bahasa Malaysia.