Featured Article: INSIDE SCOOP, Jenama Aiskrim Yang Makin Gah Di Malaysia

  • Post author:
  • Post category:Makan / Moden / News
  • Reading time:4 mins read
You are currently viewing Featured Article: INSIDE SCOOP, Jenama Aiskrim Yang Makin Gah Di Malaysia

Dalam dunia di mana pilihan pencuci mulut kelihatan tidak berkesudahan, satu jenama telah berjaya menawan hati dan citarasa peminat aiskrim di mana-mana – Inside Scoop. Dengan rangkaian rasa yang lazat dan komitmen terhadap kualiti, Inside Scoop telah menjadi sinonim dengan rasa manis yang memanjakan.

Sertai kami sambil kami menyelami dunia Inside Scoop, membongkar rahsia di sebalik ciptaan mereka yang lazat dan semangat mereka yang menyemarakkan.

Logo INSIDE SCOOP (insidescoop.com.my)
Logo INSIDE SCOOP (insidescoop.com.my)

Latar Belakang INSIDE SCOOP

Inside Scoop bermula pada Disember 2013. Edmund Tan dan Lim Shiew Li mengasaskan syarikat ini selepas menyedari syarikat antarabangsa mendominasi pasaran ais krim mewah seperti Baskin Robins dan Häagen-Dazs. Mereka percaya bahawa pada masa itu, terdapat peluang untuk menggunakan bahan-bahan mentah dari Malaysia untuk mencipta produk ais krim yang laras dengan citarasa Malaysia. Begitulah bagaimana Inside Scoop dilahirkan.

Perbezaan di INSIDE SCOOP

Mereka telah memperkenalkan produk unik seperti aiskrim Durian, aiskrim gula Melaka dan aiskrim Teh Tarik, yang tidak boleh dijumpa di mana-mana tempat lain di pasaran. Sepanjang dekad yang lalu, Inside Scoop terus berinovasi dalam aiskrim rendah gula dan sifar gula, sambil menjadi kreatif dengan rakan kongsinya dan kekal relevan dalam pasaran.

Contoh kreativiti mereka, baru-baru ini mereka bekerjasama dengan Zus untuk kempen Merdeka dengan menghasilkan perisa ais krim serupa dengan kopi ditawarkan oleh Zus seperti Spanish Latte.

Salah Satu INSIDE SCOOP Outlet (facebook.com)
Salah Satu INSIDE SCOOP Outlet (facebook.com)

Apa lagi yang unik tentang Inside Scoop, mereka bertujuan untuk membezakan dari pasaran dengan memberi tumpuan kepada pengalaman pelanggan yang positif di kedai mereka. Mereka menggalakkan pelanggan masuk ke kedai untuk merasa pelbagai perisa ais krim yang unik, seterusnya menjadikan pengalaman menyeronokkan dan tidak dapat dilupakan.

Perisa Yang Melambangkan INSIDE SCOOP

Valrhona Chocolate, perisa yang terlaris, diselenggara dengan teliti untuk memastikan kualiti yang tinggi pada setiap masa. Roche, tafsiran Coklat Hazelnut, ketagihan unik dengan tekstur coklat dan rangup. Selain dari dua perisa yang popular ini, pelanggan-pelanggan juga nikmati Vanilla Bean dan Strawberry & Cream.

Aiskrim di INSIDE SCOOP (insidescoop.com.my)
Aiskrim di INSIDE SCOOP (insidescoop.com.my)

Perisa Unik Akan Teruskan Lagi

Inside Scoop mengeluarkan perisa baharu setiap dua atau tiga bulan. Perisa unik sempena Krismas akan datang pada akhir November atau awal Disember. Kita nantikan!

Article curated by Izzah Norsham