Keopi & Sul: Pelbagai Makanan Klasik Korea

  • Post author:
  • Post category:Makan / Viral
  • Reading time:4 mins read
You are currently viewing Keopi & Sul: Pelbagai Makanan Klasik Korea

Keopi & Sul ialah sebuah kafe gabungan Korea di Mont Kiara, Kuala Lumpur. Ia terkenal dengan bahagian dalamannya yang unik, pelbagai pilihan makanan, dan kopi yang menarik.

Bahagian dalam kafe direka bentuk untuk bergaya dan selesa. Dindingnya dihiasi dengan karya seni dan kaligrafi Korea, dan perabotnya adalah gabungan gaya tradisional dan moden. Kafe ini juga mempunyai ruang tempat duduk luaran yang luas, sesuai untuk menikmati hidangan atau kopi pada hari yang cerah.

Keopi & Sul

Keopi & Sul (Facebook)

Keopi & Sul menawarkan pelbagai pilihan makanan, daripada masakan klasik Korea seperti kimchi beef bulgogi dan bibimbap kepada lebih banyak hidangan fusion seperti Hello Oppa! makan tengah hari, yang termasuk penkek, telur, bacon dan kimchi. Kafe ini juga mempunyai pelbagai jenis kek, pastri dan wafel.

Selain minuman kopi klasik seperti latte dan cappucino, Keopi & Sul juga menawarkan Shakerato dan minuman kopi istimewa seperti Kopi Dalgona dan Matcha Latte. Kalau cari kopi baru boleh tekan di sini.

Keopi & Sul

Keopi & Sul (Facebook)

Secara keseluruhan, Keopi & Sul ialah tempat yang bagus untuk dikunjungi untuk menikmati hidangan yang menyegarkan atau kopi dalam suasana yang unik. Pelbagai pilihan makanan dan minuman di kafe, serta dalaman yang bergaya dan selesa, menjadikannya tempat yang bagus untuk berehat bersama rakan-rakan. Tengok di sini untuk pilihan kopi yang menarik.

Berikut ialah beberapa butiran tambahan tentang tawaran makanan dan minuman kafe:

  • Hidangan popular termasuk Kimchi Beef Bulgogi, Hello Oppa! makan tengah hari, Ayam Goreng Korea, dan Budae Jjigae.
  • Kafe ini juga menawarkan pelbagai kek, pastri dan wafel, seperti Matcha Cheesecake, Red Velvet Cake dan Croffles.
  • Selain minuman kopi klasik, kafe ini juga menawarkan Shakerato dan minuman kopi istimewa seperti Kopi Dalgona, Matcha Latte dan Rose Latte.

Jika anda sedang mencari pengalaman menjamu selera yang unik dan lazat, saya sangat mengesyorkan untuk melihat Keopi & Sul.

Lokasi:

Maps: https://maps.app.goo.gl/NFetybhnAxQPPeU29

Facebook: https://www.facebook.com/keopisul.my/photos

Instagram: https://www.instagram.com/keopisul.my/?hl=en

Article curated by Affan Rosdi