Ikan Bakar Lubuk Pedati: Wajib Cuba Pencinta Makanan Laut di Malaysia

  • Post author:
  • Post category:Makan / Viral
  • Reading time:4 mins read
You are currently viewing Ikan Bakar Lubuk Pedati: Wajib Cuba Pencinta Makanan Laut di Malaysia

Ikan Bakar Lubuk Pedati adalah kedai makanan terkenal di Baling Kedah, Malaysia. Restoran ini terkenal dengan makanan laut panggangnya, yang dimasak di atas api terbuka dan campuran rempah yang memberikan rasa yang unik.

Ikan Bakar Lubuk Pedati diasaskan pada 2010 oleh sepasang suami-isteri, Zairul dan Nor Azura. Pasangan itu mempunyai minat terhadap makanan laut, dan mereka ingin mencipta sebuah restoran yang menyajikan makanan laut yang segar dan lazat pada harga yang berpatutan.

Bagi peminat makanan ala barat boleh pergi ke restoran ini.

Menu

Menu di Ikan Bakar Lubuk Pedati menampilkan pelbagai jenis makanan laut panggang, termasuk ikan, udang, sotong dan kerang. Makanan laut dimasak di atas api terbuka, yang memberikannya rasa berasap yang sangat lazat.

Selain makanan laut panggang, restoran ini juga menyajikan pelbagai hidangan lain, seperti nasi lemak, kari, dan masakan tumis. Kalau orang Jitra nak cari port makan sedap boleh tengok di sini.

Ikan Bakar Lubuk Pedati merupakan restoran kasual dengan suasana yang santai. Restoran ini terletak di tebing sungai, jadi anda boleh menikmati pemandangan indah semasa anda makan di restoran Lubuk Pedati ini.

Ikan Bakar Lubuk Pedati adalah tempat yang terbaik untuk pergi merasakan hidangan makanan laut yang lazat. Makanannya segar, harga berpatutan, dan suasananya santai. Jika anda mencari tempat yang bagus untuk menikmati makanan laut di Malaysia, pastikan anda mencari kedai Ikan Bakar Lubuk Pedati.

Untuk melihat pemandangan yang lebih jelas tekan sini.

Location

No 12 Kampung Lubuk Pedati, Kampung Pantai Pulai, 09100 Baling, Kedah.

📲 Google Maps- https://goo.gl/maps/xrmyFiMAGTcV4LQs9

📲 Phone Number- 01155065584

📲 Facebook- https://www.facebook.com/Ikan-Bakar-Lubok-Pedati-111908020368321/