Kuih Bulan dari 7-Eleven Malaysia

You are currently viewing Kuih Bulan dari 7-Eleven Malaysia

Perayaan Pertengahan Musim Luruh adalah masa untuk keluarga dan rakan-rakan berkumpul dan meraikan. Dan apakah cara yang lebih baik untuk meraikan selain dengan kuih bulan yang lazat?

7-Eleven Malaysia menawarkan pelbagai kuih bulan untuk Festival Pertengahan Musim Luruh, termasuk perisa tradisional dan moden. Terdapat kuih bulan untuk semua orang, sama ada anda lebih suka perisa tradisional seperti pes teratai dengan kuning tunggal atau perisa moden seperti coklat lava atau matcha.

Kuih bulan 7-Eleven Malaysia juga mendapat sijil halal, jadi semua orang boleh menikmatinya.

mooncake

Mooncake 7 (Website)

Perisa Tradisional

Kuih bulan tradisional 7-Eleven Malaysia dibuat dengan bahan-bahan premium dan direka dengan teliti untuk kesempurnaannya. Pes teratai licin dan berkrim, dan kuning telur dimasak dengan sempurna. Kuih bulan juga dihias dengan cantik, menjadikannya santapan mata dan juga selera. Nak tahu tentang sejarah Kek Bulan tekan di sini.

Antara perisa tradisional yang terdapat di 7-Eleven Malaysia termasuk:

  • Pes teratai dengan kuning tunggal
  • Pes teratai dengan kuning dua kali ganda
  • Pes teratai putih dengan kuning tunggal
  • Pes teratai putih dengan kuning dua kali ganda
  • Kuih bulan kulit salji dengan durian

Perisa Moden

7-Eleven Malaysia juga menawarkan pelbagai jenis kuih bulan moden untuk mereka yang tercari-cari kelainan sedikit. Kuih bulan ini dibuat dengan bahan dan perisa yang inovatif, dan ia pasti mengejutkan dan menggembirakan citarasa anda.

Beberapa perisa moden yang terdapat di 7-Eleven Malaysia termasuk:

  • Kuih bulan lava coklat
  • Kuih bulan matcha lava
  • Kuih bulan kek keju Strawberi
  • Kopi crunch mooncake
  • Kuih bulan mawar laici
mooncake

Mooncake 7 Eleven (Website)

Pilihan yang Mudah

7-Eleven Malaysia ialah tempat yang sesuai untuk membeli kuih bulan. Kedai-kedai ini terletak dengan mudah di seluruh negara, jadi anda boleh mencari kedai berhampiran anda dengan mudah. Dan kerana 7-Eleven Malaysia dibuka 24 jam, anda boleh membeli kuih bulan pada bila-bila masa siang atau malam. Jika anda mencari pencuci mulut boleh tekan di sini.

Anda juga boleh memesan kuih bulan dalam talian dari laman web 7-Eleven Malaysia. Ini adalah pilihan yang bagus jika anda kekurangan masa atau jika anda ingin mengelakkan orang ramai.

Hadiah Yang Sempurna

Kuih bulan adalah hadiah popular semasa Festival Pertengahan Musim Luruh. Mereka adalah simbol pertemuan semula dan kebersamaan, dan mereka pasti akan dihargai oleh orang yang anda sayangi.

Kuih bulan 7-Eleven Malaysia adalah pilihan yang bagus untuk hadiah. Ia dipersembahkan dengan cantik dan ia datang dalam pelbagai perisa untuk memenuhi citarasa semua orang.

Jadi apa tunggu lagi? Pergi ke 7-Eleven Malaysia terdekat anda hari ini dan dapatkan sekotak kuih bulan untuk orang tersayang anda.

Nikmati kuih bulan anda!

Lokasi:

7 Eleven Malaysia

Website: https://www.7eleven.com.my/

Facebook: https://www.facebook.com/7ElevenMalaysia/

Instagram: https://www.instagram.com/7elevenmalaysia/

Article curated by Affan Rosdi