Sahur Berkhasiat Untuk Kekal Bertenaga Dengan YoloFoods

  • Post author:
  • Post category:Makan / Moden / Viral
  • Reading time:6 mins read
You are currently viewing Sahur Berkhasiat Untuk Kekal Bertenaga Dengan YoloFoods

Hari ini min nak kenalkan dekat korang satu brand khidmat penghantaran makanan dimana mereka juga ada menyediakan pek makanan yang sihat dan mudah. Nama brand ini adalah YoloFoods dan mereka telah mengeluarkan pelbagai jenis makanan ready-to-eat yang berkhasiat serta berkualiti tinggi. Untuk pengetahuan korang, YoloFoods kini telah diperakui sebagai makanan yang Halal.

New Yolofoods Photo Sept 2021-123-min (1)

Setakat ini YoloFoods telah menyediakan lebih 500,000 pek makanan dan sempena Ramadhan tahun ini bermulalah langkah YoloFoods untuk mengenalkan pek makanan mereka kepada orang ramai. Apa yang penting korang kena tahu YoloFoods membekalkan makanan yang rendah lemak, tinggi protein, dan tanpa bahan pengawet. Oleh itu, ia sangat sesuai untuk mereka yang ingin menjaga berat badan serta sesuai untuk vegetarians tau.

New Yolofoods Photo Sept 2021-25-min

Makanan berkhasiat tak semestinya yang tidak sedap atau boring. Mereka juga fokuskan makanan favorite warga Malaysia seperti Nasi Lemak, Rendang Ayam, dan Butter Chicken. Brownies pun ada tau! Brownies berkhasiat ni diperbuat dari tofu dan disalutkan dengan coklat. Serious sedap!

Sempena nak dekat ramadan ni, Team Purple Durian dah dapat cuba menu Sahur Delight mereka, antaranya Beef Meatballs with Mashed Potatoes and Sauteed Vegetables, Rendang Chicken with Brown Rice and Curry Roasted Cauliflower, Lamb Kofta with Couscous, Cucumber Mint Yoghurt, Nasi Lemak with Tumeric Chicken, dan Butter Chicken.

Menu YoloMeals

1. Brownies

tofu-chocolate-brownie_1

2. Beef Meatballs with Mashed Potatoes and Sauteed Vegetables

beef-meatballs-with-mashed-potatoes-and-sauteed-veggies

3. Rendang Chicken with Brown Rice and Curry Roasted Cauliflower

rendang-chicken-_1

4. Lamb Kofta with Couscous, Cucumber Mint Yoghurt

lamb-kofta_2_

5. Nasi Lemak with Tumeric Chicken

nasi-lemak-with-coconut-basmati-rice_-egg-and-cucumber_1

6. Butter Chicken

butter_chicken_stir-fried_sugar_snap_peas_and_coconut_basmati_rice

Keunikan pek makanan dari YoloFoods ni korang boleh panaskan dalam microwave, masa 3 minit sahaja dan boleh terus dimakan. Bagi min pek makanan ni sangat sesuai untuk kita yang nak cepat bila sahur atau pun nak berbuka. Tak sampai 5 minit dah boleh makan!

Selain dari environmentally friendly kerana boleh dikitar semula, pek makanan mereka juga ada informasi padat tentang semua ramuan, kalori dan protein dalam hidangan tersebut.

Sales director, ebusiness manager, head of operation

Jom min kenalkan tulang belakang yang menjayakan pek makanan YoloFoods ni. Mereka bertiga ini adalah yang mengendalikan kilang dan juga sales tau. Lim Fei Xiang adalah Group Sales Director, Ryan Cheong sebagai E-Business Manager manakala Jaymes Chua adalah Head of Operations.

Kata mereka: ”Kami di YoloFoods bersedia menyokong masyarakat Malaysia pada Bulan Puasa ini. Bulan ini merupakan masa yang amat penting bagi komuniti yang berpuasa, oleh itu kami berusaha untuk memberi pengalaman yang sihat dan selesa semasa berbuka puasa. Matlamat Team YoloFoods ini dicapai melalui penyediaan makanan yang sihat, berkhasiat, dan mudah disediakan supaya pelanggan kami dapat menjamu selera secara mudah, sihat dan cepat.”

YoloFoods sendiri akan menyediakan, memasak dan menghantar semua order korang terus kepada rumah/pejabat pelanggan. Pesan mix & match a’la carte YoloMeals daripada RM13.90 setiap hidangan, atau langgan Yolo Meal Plan dari RM149 sahaja seminggu. Korang juga boleh memilih daripada pelbagai pilihan, termasuk vegetarian, non-vegetarian, dan makanan rendah karbohidrat. Korang jangan risau, harga yang ditawarkan juga sangat berpatutan.

Tunggu apa lagi? Korang boleh order kat website mereka: www.yolofoods.my Dapatkan diskaun 20% kalau guna kod ni: YFPURPLE20

*Offer: Gunakan kod YFPURPLE20 untuk mendapat Diskaun 20% di yolofoods.my