MILO® Meraikan Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke-66 dengan 200,000 Piala Percuma Di Seluruh Negara

  • Post author:
  • Post category:Makan / News
  • Reading time:3 mins read
You are currently viewing MILO® Meraikan Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke-66 dengan 200,000 Piala Percuma Di Seluruh Negara

Putrajaya, 31 Ogos, 2023 – MILO® meraikan Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke-66 dengan mengedarkan lebih 200,000 cawan Kebaikan MILO® percuma ke seluruh negara. Pada perarakan Merdeka Putrajaya, 20 trak MILO® mengedarkan 100,000 cawan sampel MILO®. Bagi mereka yang tidak dapat hadir, 22 trak membawa 100,000 sampel lagi di seluruh negara, memastikan semua orang dapat menyertai semangat sebenar Merdeka.

Rakyat Malaysia menyambut Hari Kebangsaan dengan sambutan Merdeka yang disempurnakan oleh Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri-Ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah Ibni Almarhum Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta’in Billah. Unit Perniagaan MILO®, Malaysia, melahirkan rasa bangga kerana menjadi sebahagian daripada sambutan Merdeka di seluruh negara, menyaksikan rakyat Malaysia bersatu dalam meraikan salah satu hari terpenting dalam sejarah Malaysia.

Trak ikonik MILO® yang berkhidmat untuk negara pada awal pagi
Trak ikonik MILO® yang berkhidmat untuk negara pada awal pagi

Ng Su Yen, Pegawai Eksekutif Perniagaan Unit Perniagaan MILO®, menekankan kepentingan berkhidmat MILO® dari trak di perarakan dan lokasi lain, meraikan kemajuan Malaysia dalam tempoh 66 tahun yang lalu.

Untuk makluman pembaca, Majlis Olimpik Malaysia (MOM) telah memulakan slogan ‘Malaysia Boleh’ pada tahun 1992, satu kejayaan yang sejak itu menjadi lambang perpaduan negara di Malaysia. Kempen itu, yang dimulakan oleh MILO®, merupakan kejayaan besar semasa Sukan SEA 1993 di Singapura, menandakan permulaan identiti nasional Malaysia.

Sekumpulan rakyat Malaysia bersorak dan bergambar dengan minuman MILO® mereka pada perarakan Merdeka ke-66 Malaysia di Putrajaya pada 31 Ogos
Sekumpulan rakyat Malaysia bersorak dan bergambar dengan minuman MILO® mereka pada perarakan Merdeka ke-66 Malaysia di Putrajaya pada 31 Ogos

MILO®, jenama yang mempunyai komitmen kuat terhadap sukan, kesejahteraan dan acara kebangsaan, sedang meraikan ulang tahun kedua kempen #MalaysiaBolehBersamaMILO®nya. Jenama ini akan menganjurkan Pertandingan Surf Skate pertamanya di acara MILO® Super Park pada Hari Malaysia, yang ditetapkan pada 16 September di Putrajaya.

Ekstravaganza yang menumpukan keluarga selama dua hari ini akan mempamerkan pelbagai aktiviti, menunjukkan sokongan MILO® terhadap sambutan kebangsaan.

Maklumat lanjut boleh didapati di laman web MILO® Malaysia www.milo.com.my.

Article currated by Izzah Norsham