LAKUKAN PERJALANAN GASTRONOMI KE SELURUH DUNIA DI ‘PAVILION FEAST’, SEMPENA SAMBUTAN ULANG TAHUN KE-15 PAVILION KUALA LUMPUR

  • Post author:
  • Post category:Makan / News
  • Reading time:5 mins read
You are currently viewing LAKUKAN PERJALANAN GASTRONOMI KE SELURUH DUNIA DI ‘PAVILION FEAST’, SEMPENA SAMBUTAN ULANG TAHUN KE-15 PAVILION KUALA LUMPUR

KUALA LUMPUR, 13 SEPTEMBER 2023 – Pavilion Feast, festival kulinari yang meraikan ulang tahun ke-15 Pavilion Kuala Lumpur, adalah perayaan pengalaman penggemar makanan dan hidangan kulinari. Acara yang berlangsung sehingga 30 September ini mempamerkan lebih seratus penyewa F&B Pavilion KL, menawarkan laluan makanan, promosi dan acara yang menarik.

Acara itu adalah sebahagian daripada tema ulang tahun ke-15 pusat beli-belah itu ‘Love Pavilion’, meraikan kecintaan pusat beli-belah itu terhadap tawarannya. Sama ada anda mencari masakan tempatan atau antarabangsa, pencuci mulut yang menyelerakan atau snek yang lazat, Pavilion Feast menawarkan pelbagai pilihan yang lazat untuk pembeli-belah. Pavilion Feast menawarkan pengalaman bersantap yang unik kepada pembeli dengan dewan gourmet, pilihan tempat makan peribadi dan perkhidmatan Concierge Makan VIP.

Gerai foto interaktif Pavilion Feast yang boleh didapati di sekitar pusat beli-belah
Gerai foto interaktif Pavilion Feast yang boleh didapati di sekitar pusat beli-belah

Sebagai sebahagian daripada acara ini, pembeli boleh menemui penyewa F&B Pavilion KL yang baru dibuka, termasuk:
EL&N London yang pertama di Asia Tenggara, terkenal dengan kafe Instagrammable dan jenama gaya hidup
Xiangshan Fish Steamboat, menyajikan ikan segar dan perasa
Yang Guo Fu Mala Tang, menawarkan malatang asli Sichuan
Light Capture Café, destinasi anda untuk secawan kopi atau teh dan pastri yang sempurna
Kopi Oriental, terkenal dengan masakan NanYang yang menyelerakan, tart telur Portugis dan roti polo
Yu Yan, menyampaikan teh asli dan klasik
Shuyi, terkenal dengan minuman dan teh yang manis, menyegarkan dan berkhasiat
Herbal Farmer, sumber anda untuk minuman kesihatan herba Cina dan makanan tambahan
Sulbing, menyajikan pelbagai bingsu daripada rangkaian kafe pencuci mulut yang berpusat di Korea Selatan

Pavilion Feast, acara makanan dan minuman Malaysia, menampilkan pelbagai aktiviti pengalaman, termasuk bengkel ‘Aroma of Coffee’ oleh Illy Caffe dan bengkel menuang kopi oleh HWC. Acara ini juga menampilkan Kelas Memasak Salad Betik Thai yang dihoskan oleh cef mahir dari Parathai, mempamerkan bakat masakan penduduk tempatan. Acara ini menjanjikan pengalaman yang menyeronokkan dan menarik untuk semua peserta.

Pop-Up Pavilion Feast Mooncake menampilkan 25 jenama kuih bulan dan teh untuk Mid Autumn Festival
Pop-Up Pavilion Feast Mooncake menampilkan 25 jenama kuih bulan dan teh untuk Mid Autumn Festival

Bagi mereka yang mencari nilai hebat, ‘Pavilion Feast’ menawarkan tawaran ahli Pavilion Privileges seperti Pengalaman Guinness untuk dua orang di Arthur’s Storehouse pada harga RM178 (RP RM198), serta tawaran makan di tempat yang berbeza dan promosi eksklusif ahli Pavilion KL. Sulbing, kedai bingsu terbaharu Pavilion KL, juga akan memberikan bingsus percuma kepada 100 pelanggan pertama pada 16 September.

Pavilion Feast Mooncake Pop-Up di Aras 3 menampilkan 25 jenama dari hotel 5 bintang, restoran ikonik dan jenama teh seperti Grand Imperial, Banyan Tree dan Le Meridien Petaling Jaya. Pembeli boleh mengalami penggayaan dan fotografi hanfu, atau penggayaan yukata di Jalan Tokyo, Tingkat 6. Pertunjukan Fesyen Gisselle Liu Hanfu dibuka pada hujung minggu, dan peserta boleh menyertai bengkel seperti arnab origami dan tanglung kertas. Grand Imperial, Le Meridien Kuala Lumpur, W Hotels, Grand Harbour, Tip Top Durian, dan Kakiyuki adalah antara jenama yang mengambil bahagian.

Pembeli melayari gerai di Pavilion Feast Mooncake Pop-Up
Pembeli melayari gerai di Pavilion Feast Mooncake Pop-Up

Pavilion Feast menawarkan penebusan eksklusif untuk pembeli, tidak termasuk kedai F&B. Dengan perbelanjaan minimum RM150, pembeli boleh menebus kopi atau pencuci mulut percuma atau baucar Dadi Cinema. Pembelanja tinggi yang mencecah RM1,000 boleh menebus baucar tunai F&B RM50. Rakan kongsi perbankan rasmi Pavilion KL, Maybank, menawarkan pemegang kad peluang untuk menebus sepasang Pewter Coaster Diraja Selangor di mana-mana kedai F&B.

Untuk cadangan menjamu selera dan maklumat tentang ‘Pavilion Feast’, pembeli boleh menghubungi VIP Dining Concierge Pavilion Kuala Lumpur di talian 03 2118-8835, layari laman web di www.pavilion-kl.com atau semak kemas kini masa nyata di halaman Facebook Pavilion Kuala Lumpur atau akaun Instagram.