Featured Article: ZUS Coffee, Jenama Kopi Terkemuka di Yang Menggegarkan Malaysia

  • Post author:
  • Post category:Makan / Moden / News
  • Reading time:4 mins read
You are currently viewing Featured Article: ZUS Coffee, Jenama Kopi Terkemuka di Yang Menggegarkan Malaysia

Bila bercakap tentang jenama kopi yang ada di Malaysia, Starbucks bukan lagi satu-satunya jenama yang berada di dalam fikiran penggemar kopi namun ZUS Coffee juga berjaya menetap di hati rakyat Malaysia. Perkara ini bukanlah satu benda yang senang memandangkan tidak sampai enam bulan ZUS Coffee ini dilahirkan, pandemik Covid-19 telah datang di negara Malaysia.

Namun, kegigihan ZUS Coffee dari mula hingga kini membuahkan hasil apabila jenama ini berjaya muncul sebagai salah satu jenama kopi yang digemari rakyat Malaysia.

Logo ZUS Coffee (zuscoffee.com)
Logo ZUS Coffee (zuscoffee.com)

Latar Belakang ZUS Coffee

Percaya atau tidak, ZUS Coffee ini terhasil apabila pengasas ZUS Coffee, Terence Ho, menjumpa satu jurang di pasaran kopi Malaysia, iaitu di antara kopi Kopitiam/kopi Hainan dengan kopi premium dari jenama antarabangsa.

Dari situ, timbullah idea untuk membuat kopi berkualiti antarabangsa yang tidak begitu mahal. Kopi premium kini mampu milik seluruh rakyat Malaysia! Dengan ini, terhasillah ZUS Coffee.

Minuman di ZUS Coffee (https://zuscoffee.com/))
Minuman di ZUS Coffee (zuscoffee.com)

Apa Yang Membezakan ZUS Coffee Dengan Yang Lain

ZUS Coffee menonjol daripada jenama F&B lain kerana produk, perisa dan kualitinya yang unik. Rangkaian kopi berperisa nanas, gula melaka, dan “Spanish Latte” tidak tersedia secara meluas!

Juga, ZUS Coffee memilih untuk mendidik pasaran Malaysia tentang memesan kopi menggunakan aplikasi ZUS Coffee. Dari situ, pelanggan boleh memesan lebih awal dan mengambil kopi dari kedai tanpa menunggu lama. Ini membezakannya daripada jenama lain di pasaran. Dengan memperkenalkan produk baharu dan menawarkan pilihan tempahan yang mudah, ZUS Coffee terus menonjol di pasaran.

Aplikasi ZUS Coffee (zuscoffee.com)
Aplikasi ZUS Coffee (zuscoffee.com)

“But for us itself, it’s really looking at the trend, looking at data, what people really like. And that’s how we introduce new products.” – kata Vanon Tian, COO ZUS Coffee.

Produk Flagship ZUS Coffee

Produk utama ZUS Coffee, seperti Spanish Latte dan CEO Latte, menyasarkan untuk menjadikan kopi lebih menyeronokkan untuk pelanggan dengan menyelitkan rasa tempatan. Spanish Latte, campuran susu pekat, adalah pilihan unik dan lazat yang telah dicuba dan dihargai kerana gabungan unik rasa tempatan. CEO Latte, dinamakan sempena bos dan pengurus, menawarkan lebih banyak kafein daripada latte biasa.

ZUS Coffee CEO Latte (zusscoffee.com)
ZUS Coffee CEO Latte (zusscoffee.com)

Produk Akan Datang

Untuk pengetahuan semua, ZUS Coffee mengeluarkan rasa baharu setiap enam minggu. Berikutan siri Merdeka, mereka memperkenalkan siri Teh Tarik dan Coffee Teh Tarik. ZUS Coffee melancarkan siri Pepsi minggu ini, Nantikan perisa mereka seterusnya di bulan November!

Dengan komitmen mereka terhadap kualiti, kaedah membancuh kopi mereka yang inovatif, dan suasana mesra dan mengundang, ZUS Coffee telah menawan hati dan citarasa pelanggan setianya. Jadi lain kali anda mendapati diri anda mengidam pengalaman kopi yang luar biasa, pergi ke ZUS Coffee dan bersedia untuk terpesona dengan keajaiban dalam setiap tegukan.

Article curated by Izzah Norsham