Le.Mirch Membawakan Masakan India yang Inovatif dan Asli Dengan Pemandangan yang Memukau

  • Post author:
  • Post category:Makan / News
  • Reading time:3 mins read
You are currently viewing Le.Mirch Membawakan Masakan India yang Inovatif dan Asli Dengan Pemandangan yang Memukau

KUALA LUMPUR, 18 OGOS 2023 – Le.Mirch, yang terletak di Kuala Lumpur, menawarkan kelainan kontemporari pada masakan India, menggabungkan permaidani mewah dengan rasa yang mendalam. Penubuhan itu, yang dikenali sebagai ‘The Chilli’ dalam bahasa Hindi, direka dengan teliti secara dalaman, menonjolkan nuansa dan nota rasa dalam setiap hidangan, menjadikan setiap lawatan sebagai penerokaan rasa.

foto kiri_ Andrew Netto, Ketua Pembangunan Perniagaan Le.Mirch dan foto kanan_ Shyam Thakur (tengah), pengasas Le.Mirch
foto kiri_ Andrew Netto, Ketua Pembangunan Perniagaan Le.Mirch dan foto kanan_ Shyam Thakur (tengah), pengasas Le.Mirch

Le.Mirch, Ketua Pembangunan Perniagaan, Andrew Netto, dengan bangganya mempamerkan permaidani indah masakan India di pemandangan Menara Berkembar. Restoran ini menawarkan pelbagai pilihan vegetarian dan bukan vegetarian, direka untuk mencuit deria pelanggan. Bahagian dalamannya menampilkan motif India dan reka bentuk moden yang anggun, menggabungkan rempah ratus asli, bahan bermusim dan teknik inovatif untuk membawa tetamu ke dunia yang penuh kemesraan dan kecanggihan.

Beberapa menu yang terdapat di Le.Mirch
Beberapa menu yang terdapat di Le.Mirch

Le.Mirch menawarkan menu istimewa yang menampilkan makanan jalanan India seperti Soulkadhi, Palak Pata Chaat dan Gol Gappa. Troli Chaat menyediakan permulaan selera India asli dengan hidangan bersaiz gigitan seperti Soulkadhi, Palak Pata Chaat dan Gol Gappa. Pemandangan KLCC di atas bumbung menyediakan ruang yang luas untuk pengalaman santai. Ayam Mentega yang penting, ayam panggang dalam kuah mentega tomato, dihidangkan dengan kroket ayam tanpa tulang.

Campuran motif India yang hangat dan canggih dengan sentuhan moden yang anggun
Campuran motif India yang hangat dan canggih dengan sentuhan moden yang anggun

Le.Mirch bersedia untuk membawa anda dalam perjalanan yang luar biasa di mana tradisi bertemu dengan kemodenan dan di mana setiap gigitan menceritakan kisah. Jika anda tidak sabar-sabar untuk menggoda sensasi rasa anda dengan rakan atau orang tersayang, hubungi mereka hari ini.

Untuk maklumat lanjut mengenai Le.Mirch, anda boleh skrol ke bawah.

Lokasi: Tingkat 4, di Atas Bumbung, Atas, Avenue K, 156, Jalan Ampang, Bandaraya Kuala Lumpur Centre, 50450 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur
Waktu Operasi: 11.00 pagi hingga 11.00 malam, Isnin – Ahad
Nombor Telefon: 019-668 4528
Tempahan: Ya
Menu Vegetarian: Tersedia
Menu bukan vegetarian: Tersedia

Article currated by Izzah Norsham