Hening – Spot Sarapan Tersembunyi Baru di KL

You are currently viewing Hening – Spot Sarapan Tersembunyi Baru di KL

Hello semua! Hari ini Izzah nak kongsikan dengan korang semua satu spot sarapan pagi yang dah viral di sosial media. Apa yang menariknya, seperti nama tempat ni, Hening, restoran ini menjanjikan suasana yang senyap supaya pelanggan mereka boleh menikmati makanan mereka tanpa gangguan hiruk pikuk bandar.

Terletak di Kuala Lumpur, Hening menyediakan masakan Melayu yang autentik. Pelbagai review telah menyatakan keseronakan mereka setelah berkunjung ke Hening. Untuk maklumat lanjut mengenai restoran yang menyediakan suasana ambiance yang nyaman, korang boleh tekan link ini: https://purpledurian.my/makan/white-black-lakeside-tasik-titiwangsa-terokai-nikmat-makan-sambil-bersantai-di-tepi-tasik/

Restoran Hening (instagram.com)
Restoran Hening (instagram.com)

Menu

Lontong Darat

Lontong Darat (tiktok.com)
Lontong Darat (tiktok.com)

Korang wajib cuba menu bestseller di Hening ni: Lontong Darat! Untuk sesiapa yang tak pernah rasa, lontong darat di Hening akan menjanjikan korang satu pengalaman yang tak boleh dilupakan. Memang TERBAIK!

Roti Sarang Burung

Roti Sarang Burung (tiktok.com)
Roti Sarang Burung (tiktok.com)

Dengar pun dah menarik kan? Apatah lagi kalau korang makan, sudah tentulah lagi sedap! Jadi, korang mesti datang ke Hening untuk rasai sendiri kesedapan makanan ni di Hening.

Overall, Izzah memang rekomenkan korang untuk datang ke Hening dan nikmati sarapan pagi sambil bersantai dengan suasana nyaman di Hening. Untuk maklumat lanjut mengenai Hening, korang boleh skrol ke bawah. Untuk maklumat lanjut mengenai restoran yang “hidden” korang boleh tekan link ini: https://purpledurian.my/food-review/pops-eatery-hidden-gem-di-bangsar/

Lokasi

📍 Hening
Lorong Damai 1, Jalan Damai, Kampung Datuk Keramat, 55000 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur
⏰ Waktu buka: 8 am – 6 pm (Setiap hari)
🗺️ Google Maps: https://maps.app.goo.gl/aUwum2eiekH9NBJ5A
📲Facebook: https://www.facebook.com/p/Hening-Restaurant-100093246365935/
📲Instagram: https://www.instagram.com/hening.restaurant
📲TikTok: https://www.tiktok.com/@heningrestaurant

Article curated by Izzah Norsham