Golden Dough review – Minum kopi anda dalam donat!

You are currently viewing Golden Dough review – Minum kopi anda dalam donat!

Suprise! Siapa sangka anda boleh minum kopi dalam donat, kan? Tak ada sesiapa yang boleh menjangkakan perkara seperti itu. Tapi, Izzah di sini ada membawakan berita baik kepada korang yang suka minum kopi atau makan donat. Kepada penggemar makanan dan pencuci mulut, ini adalah peluang anda untuk mencuba jenama makanan baharu yang dicipta khas untuk anda cuba ia. Sekarang, korang boleh mencuba Golden Dough untuk pengalaman minum kopi menggunakan donat. Pengalaman baharu menanti korang semua yang ingin berkunjung ke sana dan mencubanya! Pelbagai review telah dibuat mengenai tempat ni.

Untuk pengetahuan pembaca, terletak di Bukit Bintang, KL Golden Dough terkenal dengan doughfee mereka, kopi dalam donat dan juga donat saiz pizza mereka. Ini sebenarnya adalah outlet kedua mereka kerana yang pertama mereka adalah di Klang, Selangor. Untuk ketahui lebih lanjut tentang kafe yang menjual donut, sila klik pada pautan tersebut.
https://purpledurian.my/food-review/sedapnya-donut-susu-viral-di-tasti-dough/

Menu

Donat Pizza

Seperti yang korang boleh lihat, di Golden Dough pelbagai jenis donat dihidangkan untuk pelanggan dengan banyak hiasan melapisi donat menggunakan coklat, biskut dan sebagainya menjadikan donut tersebut kelihatan menarik dan sangat cantik untuk diambil gambar buat Instagram! Dengan pelbagai jenis coklat yang menutupi donat sepenuhnya, berkilauan dan bersinar melalui bekasnya, korang pasti nak membeli dan memakannya sambil minum kopi sambil menikmati hari korang sambil duduk di kafe.

Doughfee

Doughfee (Instagram - @goldendough.my)
Doughfee (Instagram – @goldendough.my)

Bukan itu sahaja, ini juga masa yang sesuai untuk korang merasai rasa doughfee Golden Dough, kopi dalam donat. Dengan air latte yang terletak di tengah-tengah donat, menunggu korang untuk menghirupnya, merasai dan menikmati aroma latte itu sendiri. Kemudian semasa korang mengoyakkan donat menjadi kepingan kecil untuk dibawa ke dalam mulut anda… erm…Sedap!
Namun, tidak perlu risau bagi yang bukan peminum kopi! Golden Dough juga menawarkan untuk menggantikan kopi dengan coklat panas untuk memastikan pelanggan mereka tidak terlepas pengalaman unik doughfee. Dengan hanya RM15 sebiji, ia pastinya harga yang sangat berpatutan untuk kedua-dua kopi dan donat digabungkan bersama.

Secara keseluruhannya, ia pasti tempat yang menarik untuk anda yang mencari makanan dan padang pasir untuk disertai. Golden Dough membuka kafe mereka pada pukul 10 pagi hingga 12 malam dari Isnin hingga Ahad (setiap hari). Untuk lebih banyak makanan menarik di sekitar Bukit Bintang, klik pautan di bawah.
https://purpledurian.my/makan/viral/hidden-gems-di-jalan-alor-bukit-bintang-jom-nikmati-aneka-steamboat-di-my-lok-lok/

Lokasi

📍 Building Lot 8, Section 67, Yayasan Selangor, 99, Jln Bukit Bintang, Bukit Bintang, 50200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur
🗺 Google Maps: https://goo.gl/maps/2tJHuYahFinDPZrz8
📱Phone: 011- 5431 1448
📱Website: https://beacons.ai/goldendoughmy
📱Facebook: https://www.facebook.com/goldendough.my/
📱Instagram: https://www.instagram.com/goldendough.my/?hl=en
📱TikTok: https://www.tiktok.com/@goldendough.my

Article currated by Izzah Norsham