Natufoodies: Makanan Bayi dan Kanak-Kanak yang Selamat dan Berkhasiat

  • Post author:
  • Post category:Makan / News
  • Reading time:5 mins read
You are currently viewing Natufoodies: Makanan Bayi dan Kanak-Kanak yang Selamat dan Berkhasiat

Kuala Lumpur, 12hb Oktober 2023 – 8 tahun lalu semasa membaca pelabelan makanan produk di rak, kami mendapati terdapat kekurangan pilihan makanan bayi yang sihat dan semula jadi di Malaysia. Pilihan terhad, dengan majoriti jenama import dengan harga premium dan tersedia dalam julat sederhana rendah dengan bahan yang rumit . Pada 2016, Natufoodies telah dilancarkan sebagai salah satu perintis untuk makanan bayi semulajadi di Malaysia. Kami percaya pemakanan sihat kanak-kanak harus bermula sejak mereka masih muda, walaupun seawal usia bayi. Pemakanan yang baik adalah salah satu kunci kepada kehidupan yang sihat. Dengan lebih 30 tahun pengalaman pembuatan, kami berusaha untuk menyediakan rangkaian makanan bayi yang semula jadi, tanpa bahan tiruan atau makanan bayi kimia sintetik kepada bayi di seluruh dunia. Kami juga berhasrat untuk mempromosikan kepentingan membaca label makanan, jelaskan apa yang ditawarkan kepada bayi, tabiat pemakanan yang sihat serta menyediakan semua nutrisi yang diperlukan untuk si kecil anda dan memupuk tumbesaran mereka selaras dengan slogan kami ‘menemani sepanjang zaman kanak-kanak anda’.

Natu Foodies

Purple Durian telah meluangkan masa dengan salah seorang wakil dari Natufoodies dan belajar pelbagai benda baru dan menarik tentang syarikat ini. Ikutilah kata-kata mereka:

“Natufoodies, telah berada di pasaran sejak Tahun 2016, makanan bayi dan kanak-kanak yang selamat dan berkhasiat yang memenuhi syarat peraturan makanan tempatan dan antarabangsa. Natufoodies menandakan Makanan Semulajadi, bukan sahaja terdapat di Malaysia, Kami juga mendapat kepercayaan daripada pasaran antarabangsa dengan menyediakan makanan bayi berkualiti tinggi untuk bayi di seluruh dunia. Adalah penting untuk menawarkan makanan yang betul pada peringkat pemakanan yang berbeza. Natufoodies mempunyai rangkaian penuh produk makanan yang dirumus untuk makanan pertama bayi, kepada kategori umur yang berbeza”.

“Tambahan pula, Natufoodies memiliki pelbagai pensijilan antarabangsa – ISO 22000, Mesti, JAKIM Halal , mematuhi HACCP dan Amalan Pengilangan Baik (GMP). Tambahan pula kami juga memperoleh akreditasi daripada Persekutuan Pergerakan Pertanian Organik Antarabangsa (IFOAM) sebagai sijil organik”.

“Rice puff adalah produk super star yang wajib ada. Kami adalah pengeluar beras bayi yang terkemuka di Malaysia, dengan menggunakan teknologi tinggi, nasi beras kami diperbuat daripada bahan makanan sebenar seperti beras Calrose keseluruhan, beras perang, bijirin, buah-buahan dan sayur-sayuran”.

Natu Foodies

Menurut Natufoodies lagi kepada Purple Durian: “Kami mengamalkan kawalan ketat keselamatan makanan daripada pemeriksaan bahan mentah hingga pemprosesan dan penghantaran barang. Ketelusan pengeluaran dan label bersih adalah kuncinya, kami berjanji tiada pengawet, tiada garam tambahan, pewarna tiruan, rasa dan bebas daripada alergen seperti gluten, telur, kekacang, makanan laut dan lain-lain. Adalah penting bahawa makanan bayi mestilah bertekstur halus, lembut untuk gusi dan mudah cair di dalam mulut, ini menjadikan sedutan nasi menjadi kegemaran bayi”.

“Apabila bayi mencapai usia 6 bulan, pertumbuhan dan perkembangan pesat memerlukan lebih banyak tenaga dan nutrien daripada apa yang boleh disediakan oleh susu ibu. Makanan pelengkap adalah perlu untuk memenuhi keperluan tersebut. Natufoodies Rice Puff bukan sekadar snek biasa, ia adalah makanan jari yang berkhasiat yang bukan sahaja memberikan rasa kenyang untuk tenaga, juga padat dengan nutrien penting yang diperlukan bayi (Vitamin A, B1,2,5,6,12 , Vitamin C, Kalsium , Zat besi & banyak lagi) . Pilihan terbaik untuk snek bayi di antara waktu makan dengan bentuk yang menyeronokkan – bentuk bulat kecil pada saiz tertentu untuk meningkatkan kemahiran motor bayi, kemahiran mengambil, kemahiran penyusuan sendiri untuk mencipta perjalanan makanan yang menyeronokkan”.

“Sungguh berbesar hati Natufoodies menerima anugerah sebagai puff nasi bayi berkhasiat terbaik di Motherhood Choice Award 2023 juga jenama kami telah diiktiraf oleh semua ibu sebagai pilihan berkhasiat untuk bayi mereka. Kami ingin mengucapkan terima kasih kepada semua peminat dan ibu Natufoodies kerana mempercayai jenama kami dan melihat perjalanan makanan bayi mereka dengan jenama kami. Ia menjadikan jenama Natufoodies istimewa kepada kami”.

Natu Foodies

Berikut merupakan kata-kata dan harapan Natufoodies: “Kami berharap suatu hari nanti Natufoodies akan menjadi makanan bayi pilihan pertama untuk bayi mereka dan membantu semua ibu dalam perjalanan makanan bayi mereka bukan sahaja mudah ia akan menjadi lebih menyeronokkan, berkhasiat dan lazat”.

Tambah Natufoodies lagi “Ya, kami juga sentiasa mengikuti perkembangan inovasi baharu dan pelancaran produk kepada produk kami, iaitu kami cuba membuat kelainan atau unik daripada yang lain, boleh menyemak laman web / halaman rasmi Facebook kami untuk mendapatkan kemas kini baharu tentang produk kami kerana kami sentiasa melancarkan produk baru untuk pilihan ibu”.