Gordon Ramsay Street Pizza Pertama Di Asia Tenggara Akan Dibuka Di Malaysia Tidak Lama Lagi !

  • Post author:
  • Post category:News
  • Reading time:2 mins read
You are currently viewing Gordon Ramsay Street Pizza Pertama Di Asia Tenggara Akan Dibuka Di Malaysia Tidak Lama Lagi !

Dengan kemunculan sulung konsep Street Pizza chef British, Sunway Resort Hotel di Sunway City Kuala Lumpur baru sahaja mendedahkan restoran Gordon Ramsay kedua di Malaysia, menjadikannya yang pertama di Asia Tenggara.

pizza-salad-and-beeris

Malaysia akan menjadi negara pertama di Asia Tenggara yang restorannya berkonsepkan Street Pizza yang dinanti-nantikan daripada chef terkenal Gordon Ramsay. Street Pizza ini diasaskan di London pada 2018 dan cepat mendapat populariti untuk sourdough pizza yang tidak berkesudahan dengan pelbagai topping, termasuk kepak ayam pedas, kentang goreng dan minuman. Terdapat seni bandar, muzik secara langsung dan skrin gergasi yang menunjukkan acara sukan menambah suasana dinamik restoran dan membuatkan pengunjung terhibur. Tambahan pula, pelanggan boleh menggunakan aplikasi mudah alih restoran untuk mendapatkan pengalaman yang lancar.

street pizza gordon ramsay

Restoran Street Pizza di Kuala Lumpur, yang dijadualkan untuk debut pada suku ketiga tahun 2023 dan restoran akan terletak di pusat beli-belah Sunway Pyramid. Hal ini akan menjadi pilihan tempat makan baharu yang menarik untuk pengunjung ke Sunway City Kuala Lumpur dan tetamu yang menginap di tiga hotel destinasi yang berdekatan. Mengikut apa yang diberitahu Restoran Street Pizza juga akan dibuka pada akhir tahun ini di beberapa buah negara seperti Seoul, Dubai, Doha, beberapa kawasan di United Kingdom dan di Amerika Syarikat.

Nantikan kehadiran debut pertama Street Pizza di Asia Tenggara. Tak lama lagi rakyat Malaysia akan rasa kelazatan Street Pizza dari chef terkemuka Gordon Ramsay.