Sunny Garden – Tempat Yang PERFECT Untuk Rasai Autentik Chinese Food!

You are currently viewing Sunny Garden – Tempat Yang PERFECT Untuk Rasai Autentik Chinese Food!

Hi semua! Hari ini Izzah ada terjumapa satu tempat yang viral di sosial media. Yang bestnya mengenai restoran ni ialah mereka menyediakan masakan China yang autentik! Bahkan, owner restoran ni memang asalnya dari negara Tembok Cina tau! Jadi, korang mesti masukkan Sunny Garden ke dalam list restoran untuk cuba makanan sedap!

Terletak di Kuala Lumpur, Sunny Garden ini menyediakan makanan Cina yang sememangnya lazat! Review yang diberikan juga menunjukkan pelanggan juga berpuas hati dengan Sunny Garden. Untuk maklumat lanjut mengenai tempat yang menyediakan masakan Cina, korang boleh tekan link ini: https://purpledurian.my/makan/daigor-hong-kong-muslim-restaurant-menyelami-keunikan-makanan-muslim-cina-hong-kong-di-bukit-bintang/

Sunny Garden (google.com)
Sunny Garden (google.com)

Menu

Dumpling

Dumpling di Sunny Garden (google.com)
Dumpling di Sunny Garden (google.com)

Dah namanya masakan China, sudah tentulah tak lengkap kalau tak ada sajian dumpling ini! Dan yang bestnya mengenai dumpling di Sunny Garden ni, bukan sahaja sedap, mereka juga menyediakan empat JENIS dumpling tau! Dan setiap empat tu ada subnya juga. Menarik kan? So, korang kena cuba.

Kalau nak tahu pricing dan menu lain yang disediakan di Sunny Garden, korang boleh tengok di menu yang Izzah sertakan di bawah.

Sunny Garden Menu (google.com)
Sunny Garden Menu (google.com)

Overall, Izzah memang galakkan korang untuk datang dan rasai sendiri kesedapan dan keautentikkan masakan Cina di Sunny Garden. Untuk maklumat lanjut, korang boleh skrol ke bawah. Untuk mengetahui restoran yang menyediakan sajian yang enak di area KL, korang boleh tekan link ini: https://purpledurian.my/makan/if-only-restaurant-restoran-eksklusif-yang-menawarkan-pengalaman-kulinari-terbaik-di-kuala-lumpur/

Lokasi

📍 Sunny Garden
G-26, Platinum PV 128, Jalan Genting Kelang, Danau Kota, 53300 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan
⏰Waktu buka: 11.30 am – 10 pm
🗺️Google Maps: https://maps.app.goo.gl/1yXvVtNKzNjVwAKb7
📲Facebook: https://www.facebook.com/p/Sunny-Garden-100071596145148/

Article curated by Izzah Norsham