Rasai Sourdough Bread Yang Enak Hanya di Universal Bakehouse!

You are currently viewing Rasai Sourdough Bread Yang Enak Hanya di Universal Bakehouse!

Hmm… Tetiba pula hari ini nak makan pastri. Tapi… Izzah nak makan pastri jenis apa ya? Aha! Apa kata Izzah cuba sourdough bread dekat Universal Bakehouse? Tengok kat Instagram, kedai ni banyak jual pastri yang sedap! Kalau korang nak tahu lebih lagi, jom skrol ke bawah!

Terletak di Petaling Jaya, bakeri ini dulu merupakan sebuah kedai dobi. Menarik, kan? Pelbagai review telah menyatakan kesedapan pastri dan dessert di sini terutama spesialiti mereka, sourdough bread! Untuk mencari bakeri yang menjual pastri dan kek yang enak, korang boleh tekan link ini: https://purpledurian.my/makan/puaskan-rasa-ingin-makan-kek-dan-pastri-anda-di-huckleberry/

Universal Bakehouse Review (google.com)
Universal Bakehouse Review (google.com)

Menu

Universal Bakehouse Menu (google.com)
Universal Bakehouse Menu (google.com)

Sourdough Bread

Sourdough Bread di Universal Bakehouse (google.com)
Sourdough Bread di Universal Bakehouse (google.com)

Dah namanya pun sourdough bread jadi, mestilah roti ini ada rasa masam dan tekstur yang sedikit kenyal yang korang hanya boleh rasa di roti terbabit. Sememangnya sedap terutama sekali apabila korang gandingkan dengan topping yang korang minat seperti telur, mentega, dan cheese. SEDAPNYA!

Bukan itu sahaja, selain sourdough bread, Universal Bake juga menjual pelbagai jenis pastri dan dessert yang enak seperti kek, cinnamon roll, roti pelbagai jenis, dan lain-lain lagi.

Yang pentingnya, Universal Bakehouse ni sememangnya menyediakan makanan yang akan membangkitkan seera anda. Jadi tunggu apa lagi? Korang mesti datang dan mencuba sendiri di Universal Bakehouse! Untuk maklumat lanjut mengenai Unibersal Bakehouse, korang boleh skrol ke bawah. Kalau korang nak cari tempat makan yang sedap di area Petaling Jaya, korang boleh klik link ini: https://purpledurian.my/food-review/mari-menikmati-makanan-panggang-sempurna-bersama-beard-brothers-bbq-petaling-jaya/

Lokasi

📍Universal Bakehouse
21, Jalan SS 20/11, Damansara Kim, 47400 Petaling Jaya, Selangor
⏰Waktu buka: 8.30 pagi – 3 petang (Isnin – Jumaat) | 8.30 pagi – 5 petang (Sabtu – Ahad)
🗺️Google Map: https://maps.app.goo.gl/F6GbpAFJo3maJHL7A
📲 Telephone: 012 – 815 7585
📲Website: https://www.universalbakehouse.my/
📲Instagram: https://www.instagram.com/universal_bakehouse/?hl=ms
📲Facebook: https://www.facebook.com/universalbakehouse/

Article curated by Izzah Norsham