Penang International Food Festival: Syurga Makanan

  • Post author:
  • Post category:Makan
  • Reading time:5 mins read
You are currently viewing Penang International Food Festival: Syurga Makanan

Selaras dengan kempen ‘Jom! Experience Penang’ dan ‘The Opposite Side of the Island – Seberang Perai’, PIFF 2023 bertujuan untuk menonjolkan keaslian sederhana masakan tempatan yang terdapat di Pearl of the Orient dan meraikan pelbagai hidangan kulinari yang terdapat di seluruh dunia sambil menarik pengunjung ke pantainya untuk melihat landskap Pulau Pinang yang pelbagai dan indah, daripada tanah besar dan pulau yang merupakan Tapak Warisan Dunia UNESCO George Town yang terkenal di dunia!

Tanda kalendar anda kerana terdapat pesta makanan selama sebulan! PIFF 2023 akan mengambil alih Pulau Pinang pada bulan Jun, diadakan di pelbagai kawasan “hot” di seluruh pulau dan tanah besar. Ia akan menjadi perjalanan mencari makan dari 3 Jun hingga 25 Jun, penuh sesak dengan tiga acara utama.

Kalau korang tak suka tempat yang sesak boleh juga rasa makanan sedap kawasan Penang di sini.

Acara

Bertam Tasty Trails

Gourmet Stars Of Penang

Penang Food Festival

 lima festival mini (Wonderfood, Malam BBQ @ Penanti, Rasa2 Rahmah, Santai Under The Sky, dan Seafeast). 

PIFF 2023 telah memilih acara ini untuk memberi anda rasa makanan terkenal di dunia di Pulau Pinang, merangkumi segala jenis makanan. Kalau cari makanan sedap di Johor boleh tekan di sini.

Terdapat lebih banyak lagi yang menarik! Sediakan diri anda untuk PIFF 2023 Foodie Exploration, tiket emas anda untuk hadiah cabutan bertuah. Kini, ini bukan sahaja tentang makanan—ia juga peluang untuk memenangi beberapa hadiah yang luar biasa! PIFF telah bekerjasama dengan TikTok untuk menunjukkan sokongan untuk perniagaan F&B tempatan.

PIFF 2023 bukan hanya tentang makanan—ia adalah pesta untuk deria! Alami rentak budaya, dan terdapat pertunjukan bunga api yang menghidupkan pulau dan tanah besar!

Lokasi: Georgetown, Pulau Pinang.

📲 Maps- Bertam Tasty Trails https://goo.gl/maps/kFyaHLYZfAGYSSZs9

📲 Maps- Gourmet Stars Of Penang https://goo.gl/maps/WhQQicRM29XJdERW8

📲 Maps- Penang Food Festival https://goo.gl/maps/8tqHU1he9hX6EZuaA

📲 Facebook https://www.facebook.com/penanginternationalfoodfestival/

📲 Instagram https://www.instagram.com/penanginternationalfoodfest/