Makan Local dan Western Food – Di Grill Bapak Style

  • Post author:
  • Post category:Makan / Moden / Viral
  • Reading time:6 mins read
You are currently viewing Makan Local dan Western Food – Di Grill Bapak Style

Grill Bapak Style yang terletak di Plaza Kingfisher Kota Kinabalu merupakan salah satu restoran yang menghidangkan makanan local dan juga western food kepada pelanggan. Sebelum tu, mari tengok review netizen tentang Grill Bapak Style. https://vt.tiktok.com/ZS8x2qUDt/

Grill Bapak Style Kota Kinabalu
Facebook: Grill Bapak Style

Grill Bapak Style nampak begitu menarik untuk dikunjungi. Apa tidaknya, ramai pelanggan yang datang ke sini untuk merasai sendiri menu yang sedap dari Grill Bapak Style. Kawasannya juga agak luas dan sentisa meriah dengan kehadiran para pelanggan. 

MENU

Sudah semestinya pelanggan boleh membuat pelbagai pilihan. Kalau nak makan western food atau anda lebih suka local food boleh tengok menu yang min share di bawah ni. 

menu grill bapak style
Facebook: Grill Bapak Style
menu grill bapak style
Facebook: Grill Bapak Style

1. Grill Chicken Burger (Rm20.50)

grill chicken burger
Facebook: Grill Bapak Style

Min cadangkan anda cuba Grill Chicken Burger sebab memang famous dekat sini. Harga pun boleh tahan. Anda akan dapat burger, ayam, dan juga kentang. Memang ramai yang dah cuba dan kata makanan memang sedap.  Ada juga menu menarik di kawasan berdekatan Kota Kinabalu yang netizen patut cuba. Nah min share artikel ni. https://purpledurian.my/makan/hung-xing-seafood-restaurant-seafood-dengan-harga-masuk-akal-di-kota-kinabalu/

review netizen
Facebook: Grill Bapak Style

2. Meat Ball Sphaghetti (RM 10)

meat ball sphaghetti
Facebook: Grill Bapak Style

Anda juga boleh dapatkan Meat Ball Sphagetti dengan harga yang masuk akal. Kalau anda teringin makan sphagetti dengan masakan yang lain pun ada. Pelbagai polihan disediakan untuk anda. Pengunjung yang datang pun berikan review lima bintang lepas makan di Grill Bapak Style. 

3. Sirloin steak (RM 19.50)

sirloin steak
Facebook: Grill Bapak Style

Nampak sedap juga kan steak Grill Bapak Style. Min pula rasa lapar bila tengok steak tu😂. Netizen tak terliur kah? Steak ni kalau datang memang kena order sebab sedap dan sangat juicy. Min recommend kalau datang ke Grill Bapak Style memang kena order Sirloin Steak. Kalau anda berada di Alor setar, boleh baca artikel ni kalau tak tahu nak makan apa. https://purpledurian.my/makan/viral/meat-freak-bbq-steak-western-shop-popular-di-alor-setar/

4. Nasi Goreng Jawa (RM 8.50)

Nasi goreng Jawa
Facebook: Grill Bapak Style

Haa netizen tak teringin makan nasi goreng jawa. Dengan harga serendah RM 8.50 amatlah berbaloi untuk makan nasi goreng jawa ni. Kalau netizen dah pernah cuba nasi goreng cina, nasi goreng india, jangan lupa cuba nasi goreng jawa, barulah “satu Malaysia”. 

REVIEW

Min rasa Grill Bapak Style ni memang tempat makan yang sangat sesuai untuk orang ramai. Harga pun agak bersesuain dengan hidangan yang disediakan. Bagi min, netizen kena pandai buat pilihan. Kalau nak makan sedap, kenalah belanja lebih😜. Jemput semua datang cuba dan komen!

LOCATION
📍Grill Bapak Style 

LOT 81, NO 15-0 , GROUND FLOOR BLOCK D, PLAZA KINGFISHER, Lorong Plaza Kingfisher 4, 88450 Kota Kinabalu, Sabah

🗺Google maps: https://goo.gl/maps/64FjjTSV6Bagq1ta8

📞Phone: 016-803 1527 

📲Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100067053641960&mibextid=LQQJ4d