Cabaran Ayam Lak Lak Pedas oleh foodpanda dan SugarBun Menyengat Lidah – Pelanggan dan wakil media mencabar diri mereka untuk makan sebanyak mungkin ayam pedas dalam masa lapan minit

  • Post author:
  • Post category:Makan / News
  • Reading time:4 mins read
You are currently viewing Cabaran Ayam Lak Lak Pedas oleh foodpanda dan SugarBun Menyengat Lidah – Pelanggan dan wakil media mencabar diri mereka untuk makan sebanyak mungkin ayam pedas dalam masa lapan minit

Kuala Lumpur, 27 Julai 2023 — foodpanda Malaysia, salah satu platform utama Malaysia untuk penghantaran makanan dan barangan runcit, seiring dengan SugarBun telah melancarkan Ayam Lak Lak baharu yang berasap, keseronokan yang akan menggoda selera anda. Bentuk unik ayam goreng berempah yang dikenali sebagai “Ayam Lak Lak” disediakan dengan pedas untuk menarik selera Asia yang pelik. Bahagian ayam segar mula-mula diperap, dibumbui rempah, kemudian dimasak dalam minyak sayuran sebelum ditutup dengan campuran unik yang sangat panas dan rempah pedas. Dagingnya yang lembut dan berperisa serta dipenuhi dengan rasa pedas yang lebih istimewa yang mencuit mulut. Ia dapat dilihat dengan kerak coklat keemasan di bahagian luar.

Untuk pengetahuan pembaca, panda pick ialah inventori vendor hebat yang disyorkan oleh foodpanda yang hanya boleh ditempah untuk penghantaran melalui platform foodpanda. Melalui perkongsian taktikal ini, SugarBun dapat menjangkau lebih ramai pengguna dan memberi perkhidmatan yang lebih baik kepada mereka, bergantung pada rangkaian penghantaran foodpanda yang luas untuk menawarkan kemudahan maksimum kepada pelanggan untuk menikmati rasa lazat SugarBun melalui perkhidmatan penghantaran yang lancar.

SugarBun dan foodpanda meraikan perkongsian mereka yang telah memasuki tahun keempat, bersama-sama dengan pelancaran Ayam Lak Lak pedas baharu di sini di SugarBun Menara Hap Seng, Kuala Lumpur hari ini.
SugarBun dan foodpanda meraikan perkongsian mereka yang telah memasuki tahun keempat, bersama-sama dengan pelancaran Ayam Lak Lak pedas baharu di sini di SugarBun Menara Hap Seng, Kuala Lumpur hari ini.

Sayantan Das, Ketua Pegawai Eksekutif foodpanda Malaysia, menyatakan keghairahan untuk acara itu, bekerjasama dengan SugarBun untuk meluaskan jangkauan Ayam Lak Lak Borneo dan hidangan istimewa Malaysia yang lain.

Foodpanda menganjurkan Cabaran Ayam Lak Lak di SugarBun Menara Hap Seng hari ini bagi memperingati pembukaan item menu baharu dan tahun keempat SugarBun dalam program Panda Pick. Peserta bertuah daripada orang ramai dan media menyahut cabaran masakan yang membara. Cabaran itu melibatkan memakan seberapa banyak peha ayam Ayam Lak Lak yang pedas dalam masa lapan minit untuk memenangi hadiah wang tunai. Pemenang kategori awam menerima hadiah wang tunai RM5,000 dan RM2,000, manakala pemberita memenangi baucar foodpanda RM 500 dan RM 300. Suasana dipenuhi dengan semangat bersorak dan berdaya saing.

(Keempat dari kanan) Pau-Pau, maskot foodpanda, bersama lima peserta cabaran Ayam Lak Lak berempah di Menara Hap Seng, Kuala Lumpur.
(Keempat dari kanan) Pau-Pau, maskot foodpanda, bersama lima peserta cabaran Ayam Lak Lak berempah di Menara Hap Seng, Kuala Lumpur.

Borneo Oil Berhad, syarikat induk restoran makanan segera SugarBun, telah mengumumkan kerjasama dengan foodpanda untuk menawarkan menu luas mereka, termasuk Ayam Lak Lak, kepada pelanggan melalui penghantaran hanya melalui foodpanda. Joseph Ambrose Lee, Pengarah Urusan Borneo Oil Berhad, melahirkan rasa teruja dengan perkongsian itu, dengan menyatakan bahawa ia akan meningkatkan capaian SugarBun di seluruh Malaysia dan membawa hidangan dan perisa yang unik kepada lebih ramai penggemar makanan. Perkongsian foodpanda dengan mereka memberi tumpuan kepada kepuasan dan pengekalan pelanggan, memastikan perkaitan dalam industri makanan sejak empat tahun lalu.

Tawaran Lak Lak tersedia di foodpanda untuk masa yang terhad, menampilkan dua ketul ayam Lak Lak Broasted, nasi, jeruk dan minuman Coca-Cola. Pelanggan di Sarawak boleh mendapatkan langganan pandapro bulan pertama mereka pada harga RM0.50 dan bukannya RM8.90. Kod promosi PANDAPROKL menawarkan penghantaran percuma, tawaran makan malam, diskaun sehingga 15% dan diskaun tambahan 5% untuk pengambilan.

Untuk maklumat lanjut, sila layari www.foodpanda.com.

Article currated by Izzah Norsham