FESTIVAL MUZIK KFC MERAIKAN 50 TAHUN KENIKMATAN MENJILAT JARI DI MALAYSIA

  • Post author:
  • Post category:News / Viral
  • Reading time:6 mins read
You are currently viewing FESTIVAL MUZIK KFC MERAIKAN 50 TAHUN KENIKMATAN MENJILAT JARI DI MALAYSIA

Gabungan Antara Makanan, Muzik, dan Kenangan yang tidak dapat dilupakan menandakan pengaruh Setengah Abad KFC di Malaysia

Barisan selebriti untuk KFC Music Festival (http://www.kepcimusicfest.com)

[Kuala Lumpur, 21 Ogos 2023] – KFC, jenama makanan segera ikonik yang telah memikat selera pelanggan  di seluruh negara, bersedia untuk meraikan 50 tahun operasinya yang luar biasa di Malaysia dengan acara spektakuler yang akan menggabungkan aspek terbaik dalam makanan dan muzik. Festival Muzik KEPCI 2023  akan berlangsung di beberapa lokasi seperti Selangor, Johor, dan Sabah. Acara akan bermula terlebih dahulu di Stadium Melawati, Selangor pada 26 Ogos 2023, Sabah di KDCA pada 6 Oktober 2023, dan Johor di Stadium Larkin pada 21 Oktober 2023. Festival Muzik ini menjanjikan perayaan budaya, komuniti, dan saat-saat berharga kepada pengunjung yang telah menjadi sebahagian dari keluarga KFC di Malaysia selama lima dekad.

Acara akan bermula pada 26 Ogos di Stadium Melawati, Shah Alam, di mana Festival Muzik KFC akan menjadi bukti komitmen jenama ini untuk terus menggembirakan dan sentiasa berhubung dengan pelanggan setia. Sepanjang lima dekad operasinya, KFC telah berkembang dari restoran makanan segera yang dikasihi dan menjadi ikon budaya, yang tertanam di hati dan selera rakyat Malaysia.

Barisan selebriti untuk KFC Music Festival (http://www.kepcimusicfest.com)
Barisan selebriti untuk KFC Music Festival (http://www.kepcimusicfest.com)
Barisan selebriti untuk KFC Music Festival (http://www.kepcimusicfest.com)

Perjalanan Kulineri:

Festival ini akan menjadi acara bukan hanya untuk telinga tetapi juga untuk selera. Pengunjung boleh menikmati pelbagai hidangan ikonik KFC yang enak, mempersembahkan kedua-dua hidangan klasik dan moden. Dari ayam goreng resepi asli yang memulakan segalanya hingga kepada pelbagai rasa baru yang menarik, perjalanan kulineri ini akan menjadi titik permulaan kepada evolusi dan inovasi KFC dalam industri makanan.

Barisan Muzik Sensasi:

Untuk mengekalkan tenaga yang tinggi, barisan selebriti tempatan yang terkenal akan mengambil pentas. Festival Muzik KEPCI 2023 akan menampilkan persembahan oleh artis-artis terkemuka tempatan seperti Amy Search, Dato’ Sri Siti Nurhaliza, Misha Omar, Ella, Bunkface, Bunga, DOLLA, COEX, Dalia Farhana, Estranged, Evelyn Feroza, Forceparkbois, Insomniacks, Luqman Podolski, Masdo, MK (K-Clique), SOG, dan Yonnyboii antara lain. Dari kumpulan yang mendominasi carta hingga penyanyi solo dengan suara yang memukau, muziknya pasti akan merangkumi pelbagai genre, memastikan terdapat sesuatu untuk semua orang untuk menikmati.

Pengalaman Interaktif:

Zon Interaktif yang didedikasikan akan membawa pengunjung dalam perjalanan nostalgia mengenangkan perjalanan KFC di Malaysia. Zon ini akan memberi penghormatan kepada warisan jenama ini dan hubungannya yang erat dengan komuniti Malaysia. Festival Muzik KFC juga bertujuan untuk melibatkan pengunjung dengan pengalaman interaktif, dari gerai realiti maya yang menawarkan gambaran sejarah KFC hingga kepada demonstrasi masakan langsung oleh pakar kulineri KFC.

Di sisi lain, Nehchal Khanna, Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengarah Urusan QSR Brands (M) Holdings Bhd, mengungkapkan kegembiraannya mengenai festival yang akan datang: “Kami sangat gembira untuk meraikan tahun ke-50 kami di Malaysia, sebuah perjalanan yang mungkin berlaku berkat sokongan dan kesetiaan teguh pelanggan kami. Festival Muzik KFC adalah cara kami untuk mengucapkan terima kasih, dengan mencipta platform yang menggabungkan makanan hebat, muzik hebat, dan kenangan hebat.”

Bagi pelanggan yang ingin mengesahkan tempat mereka untuk Festival Muzik KEPCI 2023, mereka boleh mengesahkan tempat mereka dengan membeli Set Kombo Festival Muzik KEPCI dari restoran KFC berhampiran, layari laman web/aplikasi KFC dan mengemukakan resit mereka di www.kepcimusicfest.com. Dengan tempat duduk terhad, pengunjung digalakkan untuk mengesahkan tempat duduk mereka seawal mungkin untuk memastikan mereka tidak terlepas acara perayaan ikonik ini.

Untuk maklumat lanjut dan kemas kini mengenai Festival Muzik KEPCI 2023, sila layari laman web rasmi Festival Muzik KFC di www.kepcimusicfest.com atau lawati laman Instagram KFC Malaysia di https://instagram.com/kfcmalaysia?igshid=MzRlODBiNWFlZA==. Acara ini pasti akan mencipta sejarah dan kenangan yang kekal.

Mengenai QSR Brands (M) Holdings Bhd (QSR Brands):

Sebagai pemegang francais dengan lebih dari 850 restoran KFC di Malaysia, Singapura, Brunei, dan Kemboja, QSR juga adalah pengendali utama Pizza Hut di Malaysia dan Singapura, dengan lebih dari 500 restoran dan konsep penghantaran di Malaysia dan Singapura. Selain daripada operasi restorannya, ia terlibat secara meluas dalam pembiak dan penternak ayam kontrak, penetasan, pengeluaran dan pemprosesan ayam, serta pelbagai perniagaan tambahan termasuk pembakaran, komisari, dan pengeluaran sos. Ini menjadikan QSR pengendali makanan terintegrasi sepenuhnya pertama dan satu-satunya di Malaysia. QSR Brands dan anak syarikatnya menjamin pematuhan halal sepenuhnya kepada pelanggan di semua pasaran Kumpulan ini. Setiap aspek proses pembuatan makanan mengikuti kawalan ketat dan hanya menerima sijil yang diiktiraf oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) dan tunduk sepenuhnya kepada MS1500: 2009.

Article Curated By Amir Haziq