DARI CONEY, FLOAT DAN PENCAPAIAN MEMBANGGAKAN – A&W Meraikan Ulang Tahun ke-60 di Malaysia dengan Pelancaran Restoran Ke-100!

  • Post author:
  • Post category:Makan / News
  • Reading time:4 mins read
You are currently viewing DARI CONEY, FLOAT DAN PENCAPAIAN MEMBANGGAKAN – A&W Meraikan Ulang Tahun ke-60 di Malaysia dengan Pelancaran Restoran Ke-100!

Puchong, 25 Julai 2023 — Di pusat beli-belah Sierra Fresco yang terletak di kawasan perbandaran yang sedang berkembang pesat di 16 Sierra, Puchong South, perniagaan makanan segera A&W yang sentiasa maju demi menggembirakan rakyat Malaysia sejak 1963, dengan bangganya mengumumkan pelancaran lokasinya yang ke-100. Acara bersejarah ini sedang diraikan semasa A&W menandakan tahun ke-60 di Malaysia, meningkatkan kepentingannya.

Outlet A&W di Sierra Fresco di Malaysia menawarkan suasana gaya restoran Amerika yang menawan, menjemput penduduk untuk kembali ke masa lalu dan menikmati menu klasik. Cawangan ke-100 ini menampilkan kiosk pesan sendiri yang pertama di A&W, membolehkan pengunjung menyesuaikan makanan mereka di situ. Outlet ini juga mempunyai dessert bar dalaman yang berdedikasi, menyajikan hidangan lazat seperti wafel dan ais krim, meningkatkan pengalaman menikmati dessert buat pengunjung.

Kiosk Pesan Sendiri
Kiosk Pesan Sendiri

Ketua Pegawai Eksekutif A&W Malaysia, Encik George Ang, menawarkan pandangannya mengenai pembangunan luar biasa syarikat itu di Malaysia sejak penubuhan lokasi pertamanya pada tahun 1963. Baginya, A&W telah menjadi jenama yang digemari di Malaysia selama 60 tahun, memenuhi keperluan generasi restoran. Menerima inovasi berterusan, syarikat itu menyampaikan tawaran yang menyegarkan kepada semua rakyat Malaysia. A&W kekal komited untuk berkembang bersama Malaysia selama beberapa dekad dan juga generasi akan datang, memastikan kehadiran ikoniknya kekal relevan dan menarik kepada pelbagai cita rasa negara.

Pembukaan Restoran ke-100 A&W
Pembukaan Restoran ke-100 A&W

A&W Malaysia melancarkan lokasi lapangan terbang pertamanya pada 11 Julai 2023, di balai berlepas antarabangsa Terminal 2 KLIA. Lebih banyak lokasi lapangan terbang A&W dijangka dibuka dalam masa terdekat, selain pembukaan lokasi ke-100. Pelancaran cawangan Perlis pertama A&W di Kangar pada pertengahan Ogos 2023 akan menjadi yang pertama untuk syarikat itu. Pada tahun akan datang, A&W juga akan melakukan beberapa perkara yang menarik, seperti meningkatkan kehadirannya di taman tema dan menempatkan perhentian rehat secara strategik di sepanjang jalan utama. Satu lagi bidang tumpuan untuk A&W ialah restoran pandu lalu untuk memenuhi permintaan pengguna dan mematuhi trend semasa.

Dessert Bar di A&W
Dessert Bar di A&W

Pencapaian luar biasa ini, bersama-sama dengan A&W melancarkan lokasi ke-100nya, menggerakkan syarikat selangkah lebih dekat kepada objektif bercita-cita tingginya untuk membuka 150 lokasi menjelang 2025 dan seterusnya mengukuhkan kedudukannya sebagai jenama makanan segera terkemuka negara. Pengunjung di A&W benar-benar boleh menjangkakan pengalaman menjamu selera asli yang menyeronokkan untuk tahun-tahun akan datang memandangkan syarikat itu berdedikasi untuk mengejutkan dan menggembirakan pelanggan dengan item menu termaju yang mengikuti citarasa dan pilihan yang berubah-ubah.

Untuk maklumat lanjut tentang A&W Malaysia:
Facebook: www.facebook.com/anwmalaysia/
Instagram: https://www.instagram.com/anwmalaysia/
Twitter: https://twitter.com/anwmalaysia?lang=en

Article currated by Izzah Norsham