Pernah Cuba Menu Itik Panggang di Flyen Duck Yang Dimiliki Oleh Pengusaha Melayu Di Cyberjaya?

You are currently viewing Pernah Cuba Menu Itik Panggang di Flyen Duck Yang Dimiliki Oleh Pengusaha Melayu Di Cyberjaya?

Jom ajak keluarga dan kawan-kawan berbuka, dine-in di Restoran Flyen Duck Co di Cyberjaya yang menyajikan pelbagai menu itik panggang, diusahakan oleh pasangan suami isteri Muslim. Dulu restoran ini dikenali sebagai Halal Duck Co tetapi rebrand menjadi Flyen Duck Co. untuk pengetahuan korang semua. Jangan risau mereka masih mengekalkan kualiti dengan rasa yang sangat sedap, menu yang jarang dapat jumpa sajian itik di restoran 100% Melayu dan yang paling penting ada sijil Halal JAKIM.

Menu Itik di Flyen Duck Co.
Menu Itik di Flyen Duck Co.
HALAL Logo di Flyen Duck Co.
HALAL Logo di Flyen Duck Co.


Restoran yang bertemakan hijau putih dengan design yang sangat minimalist. Restoran yang simple tetapi besar sebab korang pilih nak makan indoor seating atau outdoor seating okay. Parking pun senang sebab restoran ini di deretan bangunan kedai jadi banyak parking available. Apa pun restoran yang cantik dan selesa untuk korang menjamu menu itik yang menarik serta sedap.

Flyen Duck Co.
Flyen Duck Co.


Kepada korang yang memang tak pernah makan itik inilah masanya untuk korang menikmati sajian itik terutamanya itik panggang mereka. Antara menu wajib korang cuba ialah Roasted Duck dan Pipa Duck. Korang juga boleh order pelbagai set menu combo istimewa lain yang sesuai untuk dinikmati bersama keluarga dan kawan-kawan seperti duck lovers combo, chicken lovers combo dan family combo.

Menu Combo di Flyen Duck Co.
Menu Combo di Flyen Duck Co.

MENU

1. Pipa Duck Rice

Itik panggang yang sangat crunchy luaran tetapi lembut isi dihidangkan dengan nasi yang sangat flavourful. Korang boleh cicah itik dengan pelbagai sos yang disediakan untuk bagi lagi umph rasa. 

Pipa Duck Rice
Pipa Duck Rice

2. Nasi Ayam Madu BBQ

Ayam yang sweet serta sedap. Dipanggang dengan sos perapan resepi istimewa restoran agak menarikkan aroma yang wangi sambil makan dengan nasi istimewa restoran.

Nasi Ayam Madu BBQ
Nasi Ayam Madu BBQ

Overall restoran yang sangat worth untuk korang menjamu selera itik panggang yang sedap dan HALAL. Kulit itik sangat crunchy sesuai dimakan dengan pelbagai menu menarik yang lain. Service pun tiptop kalau korang tak tahu nak order apa. Selain itu juga korang boleh tempahan untuk itik panggang ini untuk pelbagai event. Jemput singgah Flyen Duck Co Cyberjaya yang dibuka setiap hari kecuali Ahad dari jam 10 pagi sehingga 10 malam.

LOKASI

📍Flyen Duck Co
F-G-03, Jalan Vita 1, Plaza Crystalville, Lingkaran Cyber Point Timur, Cyber 12, 63000 Cyberjaya, Selangor

🗺️Google Maps : https://goo.gl/maps/nXcXsPQaevo8XNxR7
☎️Phone : 016 988 0348
📱Facebook : https://www.facebook.com/halalduckco/?locale=nb_NO