Kempen myVeganuari Beri Impak Besar Kepada Bumi Hijau

  • Post author:
  • Post category:Moden
  • Reading time:6 mins read
You are currently viewing Kempen myVeganuari Beri Impak Besar Kepada Bumi Hijau

Kempen myVeganuari 2023 yang dibawakan oleh The Green Spoon Malaysia akan berlangsung selama sebulan dari 1 Januari hingga 31 Januari 2023. Tetapi tahukah anda apa itu Kempen myVeganuari dan siapakah The Green Spon Malaysia? Jom ikuti min untuk ketahui lebih lanjut.

Siapakah The Green Spoon Malaysia?

The Green Spoon (TGS) ialah cabang belia pertubuhan non-profit, Malaysian. TGS diketuai oleh sekumpulan belia yang bersemangat tentang pergerakan berasaskan tumbuhan yang berusaha untuk mencapai kesedaran, pemahaman dan pertumbuhan di dalam dan di luar komuniti kita. TGS berhasrat untuk menyumbang kepada masyarakat sedikit demi sedikit, untuk mengembangkan kesan kami dari semasa ke semasa. Oleh itu, slogan organisasi mereka – a spoonful a time, a greener world over time atau satu sudu masa, dunia yang lebih hijau dari semasa ke semasa.

Apakah Yang Dimaksudkan Dengan Kempen myVeganuari?

myVeganuari ialah kempen 31 hari untuk menggalakkan kesedaran dan menyediakan pendidikan kepada orang ramai di Malaysia untuk memahami kepentingan bagaimana pilihan makanan harian kita akhirnya boleh menjejaskan kesihatan diri kita, kesihatan planet kita, kebajikan haiwan dan kebajikan penduduk global.

Faedah yang didapati ketika menyertai kempen myVeganuari ini
Antara faedah yang kita dapat sepanjang kempen myVeganuari

Kempen myVeganuari menyasarkan untuk mendapatkan 2,300 orang di Malaysia untuk mencuba VEGAN pada bulan Januari untuk membantu mencapai misi untuk:

1. Elakkan bersamaan 1,173,000 km pelepasan CO2 daripada memandu kereta

2. Simpan air tawar berharga yang boleh memuatkan 36 kolam renang bersaiz Olimpik

3. Memelihara tanah bersamaan dengan keluasan 25 padang bol

4. Selamatkan Malaysia daripada RM1.7 juta potensi kehilangan produktiviti (daripada penyakit tidak berjangkit seperti penyakit jantung, diabetes dan kanser)

5. Belas kasihan terhadap 414,000 haiwan dari darat & laut

Kempen myVeganuari 2023 akan berada dalam edisi ketiganya, juga akan memastikan persekitaran yang selamat dan menyeronokkan bagi sesiapa sahaja untuk meneroka idea menukar diet anda kepada diet vegan pada bulan Januari. Ini bermakna mengelakkan penggunaan semua protein haiwan, dan makanan lain yang berasal dari haiwan termasuk susu tenusu, telur dan madu serta produk sampingannya. Tawaran istimewa, diskaun, promosi & hadiah tersedia sebaik sahaja mereka mendaftar melalui https://linktr.ee/myVeganuari

Apa yang termasuk dalam Kempen myVeganuari 2023?

  1. Aplikasi Veggie Challenge akan memberikan petua dan peringatan harian tentang cara membuat perubahan mudah untuk mengekalkan diet dan gaya hidup vegan dengan pengguna yang menyeronokkan dan 1000 resipi!
Cara Sertai kempen myVeganuari
Cara menyertai kempen myVeganuari dan faedah lain

2. Buku resipi vegan Malaysia PERCUMA dengan lebih 100+ resipi daripada chef tempatan dan pengaruh sosial akan membantu memberi inspirasi kepada idea di dapur dan meneroka pelbagai pilihan di mana apa sahaja boleh dibuat vegan! Boleh didapati melalui saluran rasmi myVeganuari Telegram.

3. Banyak tawaran vegan, diskaun dan promosi daripada restoran, produk makanan dan produk vegan lain. myVeganuari bekerjasama dengan syarikat permulaan tempatan, VegHub, yang merupakan platform penghantaran dalam talian khusus untuk semua perkara vegan & vegetarian dengan lebih 100 peniaga di kawasan Lembah Klang yang lebih besar.

4. Petua, sokongan dan panduan daripada vegan berpengalaman lain di Malaysia untuk membantu menavigasi sesiapa sahaja yang baru dalam ruang ini. Telegram myVeganuari akan menjadi tempat yang ideal untuk berinteraksi dengan orang lain yang berfikiran sama dan mendapatkan nasihat tepat pada masanya daripada pakar.

5. Program bimbingan kesihatan secara virtual selama 21 hari yang dihoskan oleh pengaruh vegan terkemuka dengan 1 juta pengikut, @/ChefDave_VeganJourney, bekerjasama dengan jurulatih kecergasan, @/BeFit_Like_G. Pelanggan program BeFit Health selama 21 hari telah disesuaikan untuk memberikan panduan tentang amalan hidup sihat untuk membantu anda mencapai matlamat penurunan berat badan anda dan menyertai perjalanannya bersama-sama. Program ini akan ditawarkan secara PERCUMA untuk peserta yang diikrarkan myVeganuari bernilai RM499!

6. Acara luar talian yang lebih menyeronokkan termasuk perkelahan vegan potluck, potluck Tahun Baru Cina, bazar makanan, tayangan filem dengan pelajar universiti, hadiah mingguan hadiah dan banyak lagi!

Kenapa pilih vegan
Kenapa vegan?

Di peringkat global, Veganuary telah menjadi kempen yang sangat berjaya, aktif sejak 2014 dan membantu lebih daripada 2 juta orang untuk membuat perubahan positif dalam gaya hidup mereka. myVeganuari mengambil inspirasi daripada Veganuary dan telah memberikan sentuhan tempatan Malaysia kepada segala-galanya! myVeganuari berharap semua orang (vegan dan bukan vegan) boleh mengambil bahagian dalam kempen unik ini dan mempunyai 2,300 orang menyertai misi dan membantu Malaysia menyelamatkan planet kita & kesihatan kita!