MIHAS – Pameran Halal Terbesar Di Dunia

  • Post author:
  • Post category:Makan / News
  • Reading time:4 mins read
You are currently viewing MIHAS – Pameran Halal Terbesar Di Dunia

Memanggil semua Syarikat Halal Malaysia!
Manfaatkan peluang unik ini untuk melibatkan diri dalam persekitaran perniagaan Halal yang dinamik dengan berhubung dengan pembeli asing dan tempatan dengan harapan dapat mencapai tawaran perdagangan revolusioner. Bermula dari 12 September hingga 15 September (4 hari) di MITEC, Kuala Lumpur, anda jangan lepaskan peluang ini untuk datang menyaksikan pameran menakjubkan ini dengan mata kepala anda sendiri.

Pameran MIHAS (facebook.com)
Pameran MIHAS (facebook.com)

Apa itu MIHAS?

Pameran Halal Antarabangsa Malaysia (MIHAS) ialah pameran perdagangan tahunan yang ditaja oleh Perbadanan Pembangunan Perdagangan Luar Malaysia dan diuruskan oleh Shapers Malaysia sebagai Sekretariat MIHAS. Matlamatnya adalah untuk memudahkan mencari dan menjual produk dan perkhidmatan halal berkualiti tinggi di seluruh dunia.

Mengapa MIHAS mempamerkan?

Pameran Halal Paling Komprehensif di Dunia

MIHAS ialah acara industri halal terulung. MIHAS ialah acara yang mesti dihadiri oleh profesional Halal dan merupakan sebahagian daripada agenda Minggu Halal Sedunia, serta Persidangan Halal Sedunia dan Konvensyen Badan Pensijilan Antarabangsa.

Terletak dalam Ekonomi Halal Nombor Satu Dunia

Status nombor satu Malaysia dalam Indeks Ekonomi Islam Global 2016 berfungsi sebagai latar belakang yang ideal untuk MIHAS.

Rangkaian Kuasa

MIHAS 2023 ialah platform sehenti yang menghimpunkan perusahaan, pembeli, pengesah, ahli akademik dan media.

Komuniti Bisnes MIHAS (facebook.com)
Komuniti Bisnes MIHAS (facebook.com)

Pusat Pertumbuhan

Pusat Pertumbuhan Mihas 2022 Ia mengalu-alukan kira-kira 32,356 pelawat perdagangan, 620 peserta pameran dari 32 negara, dan menghasilkan pendapatan RM2.3 bilion untuk peserta pamerannya (sumber: MATRADE).

Delegasi Perdagangan

Delegasi perdagangan dari Singapura, China, Afrika Selatan, Indonesia, Thailand, Jepun, Rusia, Itali, New Zealand dan delegasi tempatan lain menghadiri MIHAS 2022.

Berkembang Industri Halal

MIHAS menyediakan peluang dalam pasaran halal di seluruh dunia, termasuk Makanan Halal, Kewangan Islam, Farmaseutikal Halal, Kosmetik Halal, Pelancongan Halal dan Logistik Halal.

Jangan tunggu! Daftar hari ini untuk dunia kemungkinan: https://mihas-virtual.com.my/
Untuk maklumat lanjut, anda boleh layari mihas.com.my

Article currated by Izzah Norsham