kami Telah Mengumpulkan 10 Kafe Terbaik Untuk Sarapan Pagi Di KL.

You are currently viewing kami Telah Mengumpulkan 10 Kafe Terbaik Untuk Sarapan Pagi Di KL.

Mungkin anda berasa seperti berkongsi hidangan di Fancy Breakfast Club, atau hanya memerlukan secawan kafein yang mematikan di Common Man Coffee Roasters. Untuk penggemar kesihatan, kami juga telah mencari tempat untuk mangkuk smoothie biji chia yang menyegarkan di Rubberduck, minuman probiotik yang menyegarkan, atau menyesuaikan salad anda sendiri di Botanica + Co.

Selain makanan sarapan pagi yang berkhasiat, ruang kafe di Kuala Lumpur ini akan meningkatkan mood anda dengan persekitaran yang berdaun, cahaya matahari semula jadi dan dalaman yang kreatif untuk memberi anda inspirasi untuk hari itu. Jika anda masih tidak dapat menyeret diri anda keluar dari katil pada waktu pagi, pilihan ini sama baiknya untuk makan tengah hari, terutamanya jika anda berada di bandar untuk hujung minggu yang santai.

Seperti kata pepatah, “semua kebahagiaan bergantung pada sarapan pagi yang santai”. Untuk permulaan yang terbaik untuk hari anda, berikut ialah panduan kami ke kafe terbaik di KL untuk sarapan pagi yang akan memberikan senyuman di wajah anda.

10 kafe terbaik untuk sarapan pagi yang lazat dan kopi yang enak di KL hari ini:

  1. Breakfast Thieves
  2. Whisk
  3. Quack
  4. Common Man Coffee Roasters Kuala Lumpur
  5. Botanica + Co Deli
  6. ChoCha Food Store
  7. VCR
  8. Table & Apron

Breakfast Thieves

Rasai sarapan pagi Melbourne yang terkenal di sini di KL. Hidangan adalah klasik dengan bakat tertentu, seperti “Leprechaun”, goreng zucchini-corn bersalut cantik, cendawan berkrim, lobak jeruk, mousse alpukat dan telur rebus. Dengan cahaya matahari semula jadi yang mengalir masuk dan ruang yang selesa untuk duduk di tepi tingkap, ini akan menjadi permulaan yang sempurna untuk hari anda.

Cuba Ini: Pipi daging lembu rebus 24 jam dan telur pembunuh Benediktus dengan yuzu-hollandaise.

Buka Selasa – Ahad, 9 pagi – 5 petang.

Alamat: Lot M, 29-5, Jalan Riong, Bangsar, 59100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

Telefon: +60 3-2788 3548

Whisk

Whisk

Source: LifeStyle Asia

Pada zaman kedai kopi jarang ditemui, Whisk bermula sebagai bar espreso dan kedai bakar yang sederhana. Maju pantas hingga sekarang di mana konsep kafe berlimpah, Whisk masih menyajikan salah satu cawan kopi terbaik untuk memulakan hari anda, menggunakan kacang asal tunggal di mana perisanya pelbagai apabila tanaman baharu berubah mengikut musim.

Cuba Ini: Roti zucchini dengan mentega.

Buka Setiap Hari, 10 pagi – 10 malam.

Alamat: LG-65, KL East Mall, 823, Jln Lingkaran Tengah 2, KL Timur, 53100 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia
Telefon: +60 3-4161 0335

Quack

Quack

Source: LifeStyle Asia

Kita hampir boleh mendengar angin laut di Quack, sebuah kafe patisserie yang berwarna-warni – kini dengan studio spin mereka sendiri. Dapatkan pembaikan kesihatan anda di sini dengan mangkuk smoothie yang layak untuk Instagram mereka dan mangkuk cucuk Hawaii. Selepas itu, tampilkan cahaya yang sihat di kelas putaran mereka yang akan dilancarkan tidak lama lagi.

Cuba Ini: Kek lobak merah dan minuman probiotik.

Dibuka Isnin – Jumaat, 8 pagi-8 malam, Hujung Minggu 8 pagi – 6 petang.

Alamat: 60 Jalan Sri Hartamas 1, Plaza Damas, Lot K-0-8B (Ground Floor), Dorchester Service Apartment, 50480 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
Telefon: +603 2110 2330

Common Man Coffee Roasters Kuala Lumpur

Common Man Coffee Roasters Kuala Lumpur

Source: LifeStyle Asia

Sarapan yang kreatif dan berkhasiat yang memberikan senyuman di wajah anda adalah yang terbaik. Nikmati sarapan pagi klasik yang lazat dengan hidangan lengkap (telur, sosej, chorizo ​​​​dan asam artisanal), atau puaskan rasa manis itu dengan roti bakar Perancis brioche yang gebu.

Cuba Ini: Sarapan Pagi Orang Biasa Turki, dengan telur rebus lembut yang dibalut phyllo, feta rangup, buah zaitun, hummus dan roti pita

Dibuka Isnin hingga Ahad, 7:30 pagi hingga 11 malam.

Alamat: Plaza Vads, A-G-1 New Podium, 1, Jalan Tun Mohd Fuad, 60000 Kuala Lumpur, Malaysia
Telefon: +60 3 7731 7095

Botanica + Co Deli

Botanica + Co Deli

Source: LifeStyle Asia

Mulakan hari anda dalam ruang hijau Botanica + Co’s deli yang menaikkan mood. Semuanya adalah tentang makanan yang bebas keributan dan lazat dengan hidangan gourmet dalam salad, sup dan sandwic buatan rumah mereka. Mereka juga mempunyai bar salad yang sihat untuk anda menjadikannya seperti yang anda suka. Begone, bijirin yang tidak sihat!

Cuba Ini: Sandwic daging lembu panggang.

Buka Isnin – Jumaat, 8 pagi – 7 malam.

Alamat: No, 8, GA3 Podium, The Vertical, Bangsar South City, Jalan Kerinchi, Bangsar South, 59200 Kuala Lumpur, Malaysia
Telefon: +60 16-965 6422

ChoCha Food Store

ChoCha Food Store

Source: LifeStyle Asia

“Chocha” bermaksud “duduk dan minum” dalam dialek Hakka, itulah yang kami rasa terpaksa lakukan di kafe yang damai di China Town ini. Nikmati pelbagai jenis teh Cina, di samping menu yang bertujuan untuk membawa makanan jiwa dengan sentuhan tempatan. Untuk sarapan pagi yang lazat, pergi ke dada itik panggang dengan barli, nasi dan ulam tempatan.

Cuba Ini: Xiu Lin Wu Hao Raw Pu-erh, teh wangi dengan rasa madu selepas itu.

Buka Selasa – Ahad, 11 pagi – 10 malam.

Alamat: 156, Jalan Petaling, City Centre, 50000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
Telefon: +60 3-2022 1100

VCR

VCR

Source: LifeStyle Asia

Datang ke VCR untuk barista yang memenangi anugerah, dan kekal untuk persekitaran yang selesa. Anda mungkin silap tempat ini sebagai rumah seseorang, dengan sofa untuk berehat, balkoni yang berangin dan perabot rotan yang menawan. Bagi kopi, anda tahu espresso anda berada dalam tangan yang selamat dengan barisan asal tunggal yang berputar.

Cuba Ini: Hamachi Royale, dengan hamachi yang diawet di rumah, telur 63 darjah, hollandaise, kale yang dihidangkan pada roti focaccia.

2 Jalan Galloway Pudu. Buka Setiap Hari, 8.30 pagi – 11 malam.

Alamat: 2, Jalan Galloway, Bukit Bintang, 50150 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
Telefon: +60 3-2110 2330

Table & Apron

Table & Apron

Source: LifeStyle Asia

Made with love” rings true in this friendly neighborhood restaurant, serving a fresh play of Western classics with local flavors. You’ll find that most things are homemade from scratch, including bread, cakes and desserts. Particularly noteworthy is their sourdough bread with apple.

Try This: Earl Grey infused creme brulee with grapefruit and shortbread.

Open Tuesday – Sunday, 11:30am – 5pm, 6pm – 10pm.

Alamat: 23, Jalan SS 20/11, Damansara Kim, 47400 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia

Phone: +60 3-7733 4000