Hausegrill Steamboat Cheese – 100 jenis makanan untuk berbuka puasa

  • Post author:
  • Post category:Makan / Viral
  • Reading time:5 mins read
You are currently viewing Hausegrill Steamboat Cheese – 100 jenis makanan untuk berbuka puasa

Salam ramadan semua. Hari ni, hari pertama umat Islam di seluruh Malaysia menyambut ramadhan. Bulan ramadan ni, memang terdapat pelbagai menu dan juadah untuk berbuka puasa. Mesti anda pun tak sabar nak memilih juadah untuk berbuka puasa kan? Harini min nak kongsi beberapa menu makanan dari Hausegrill Steamboat Cheese.

Hausegrill Steamboat Cheese.
Facebook: Hausegrill steamboat cheese

Terdapat lebih daripada 100 jenis makanan. Hausegrill steamboat cheese memang lokasi sesuai untuk berbuka puasa sebab ada banyak pilihan makanan untuk anda.

Makanan kali ini berkonsepkan seafood, western food, malay cuisine dan juga streetfood. Buffet ramadan Hausegrill steamboat cheese ni akan mula beroperasi pada pukul 6.30 petang hingga 9.30 malam. Jom tengok juadah apa nak makan hari ni.

1.Tom Yum

tom yum Hausegrill Steamboat Cheese.
Facebook: Hausegrill steamboat cheese

Antara yang best ialah menu tom yum Bangkok sebab anda boleh pilih sendiri seafood yang anda nak makan. Memang banyak pilihan seafood di sini. Memang puas hati lah kan. Makanan laut yang disediakan di sini semua segar-segar. Ada juga tom yum pedas masam kick. Jadi kalau anda nak makan tom yum yang pedas dan pelbagai sepanjang ramadan ni, bolehlah datang ke Hausegrill steamboat cheese.

2.Kambing

kambing Hausegrill Steamboat Cheese.
Facebook: Hausegrill steamboat cheese

Kalau anda teringin makan kambing, Hausegrill steamboat cheese ada menu kambing yang popular dalam kalangan pengunjung iaitu kambing madu. Peminat kambing memang patut try sebab pengunjung yang datang ke sini memang berpuas hati dengan rasa dan portion yang disediakan. Selain kambing madu, ada juga menu kambing perap. Tapi kalau anda tak berminat makan daging kambing, ada juga perapan Ayam Samyang, Ayam Thai dan daging Blackpepper. Memang tidak mengecewakan datang ke sini kan?

3. Steamboat

steamboat Hausegrill Steamboat Cheese.
Facebook: Hausegrill steamboat cheese

Pilihan untuk makan stemaboat pun sangat banyak. Ada udang, ketam, sotong, shellout buffet dan semuanya segar-segar. Harga untuk setiap hidangan bagi dewasa RM 39.90 manakala bagi kanak-kanak RM 16.90 sahaja. Jom tengok review dari pengungjung yang datang di sini, min jamin memang akan terliur. https://vt.tiktok.com/ZS8qqk6dy/

REVIEW

Banyaknya pilihan makanan. Datang bawa family makan sama-sama memang best. Harga pun amatlah berpatutan. Saiz hidangan juga berbaloi. Apa tunggu lagi? Jom ramai-ramai datang ke Hausegrill Steamboat Cheese dan cuba komen!

LOCATION

📍Hausegrill steamboat cheese

Lorong Kota Raja 8, Kawasan 1, 41000 Klang, Selangor
Google maps: https://goo.gl/maps/hT7RWqAu6H5VJVwHA

Phone: 017- 768 2115
Facebook: https://www.facebook.com/Hausgrilsteamboatcheese?mibextid=LQQJ4d
Instagram: https://instagram.com/hausgrill_steamboat_cheese?igshid=YmMyMTA2M2Y=
TikTok: https://www.tiktok.com/@hausgrill_steamboat?_t=8asT8jNArsQ&_r=1