Mahu Makan Hidangan Melayu Moh Lerr Kita Singgah Di Kafe Lorong Shah Alam

You are currently viewing Mahu Makan Hidangan Melayu Moh Lerr Kita Singgah Di Kafe Lorong Shah Alam

Kafe Lorong adalah salah satu tempat yang popular di Shah Alam, Malaysia. Menu ini menampilkan pelbagai jenis hidangan tradisional Melayu, serta beberapa pilihan gabungan yang lebih moden. Makanan semuanya dibuat dengan bahan-bahan segar dan berkualiti tinggi, dan perkhidmatannya mesra dan penuh perhatian.

MENU

Berikut adalah melihat lebih dekat beberapa item paling popular di menu Kafe Lorong:

Nasi Lemak

Ini adalah hidangan Melayu klasik nasi yang dimasak dalam santan dan daun pandan, dihidangkan dengan pelbagai jenis lauk, seperti ayam, daging lembu, atau ikan, sambal, kacang tanah, dan telur.

Nasi ni dimasak dengan sempurna di Kafe Lorong. Ia gebu dan wangi, dan ia menyerap semua rasa lazat bahan-bahan lain.

Ayam dimasak dalam sos kari yang kaya dan berperisa, dan daging lembunya lembut dan berair. Ikannya berkeping-keping dan segar, dan sambalnya panas dan pedas. Kacang tanah menambah rangup yang bagus, dan telur dimasak dengan sempurna.

Nasi Lemak adalah hidangan yang enak dan mengenyangkan, dan ia sesuai untuk hidangan santai atau majlis istimewa. Ia juga merupakan cara terbaik untuk merasai citarasa Malaysia.

Jika anda sedang mencari hidangan Malaysia yang lazat dan asli, Nasi Lemak adalah pilihan yang bagus. Ia dibuat dengan bahan-bahan segar dan berkualiti tinggi, dan ia pasti menggembirakan.

Roti Canai

Roti Canai sering dihidangkan bersama kari atau dhal. Kari adalah sos pekat dan pedas yang dibuat dengan pelbagai rempah, seperti kunyit, lada cili, dan ketumbar. Dhal ialah sup lentil yang sering diperisakan dengan rempah ratus seperti jintan manis dan kunyit.

Roti Canai Kafe Lorong dibuat dengan bahan-bahan segar dan berkualiti tinggi. Roti dimasak dengan sempurna, dan ia dihidangkan panas dan segar. Kari dan dhal juga lazat, dan ia melengkapi roti dengan sempurna.

Mee Goreng

Mee goreng di Kafe Lorong dibuat dengan bahan-bahan segar, dan dimasak mengikut tempahan. Ini bermakna anda boleh menyesuaikan hidangan anda mengikut citarasa anda. Jika anda suka makanan anda pedas, minta tambahan sos cili. Jika anda lebih suka makanan anda kurang pedas, minta kurangkan sos cili. Anda juga boleh menambah atau mengeluarkan bahan dari hidangan, bergantung pada pilihan anda.

Mee goreng di Kafe Lorong adalah hidangan yang lazat dan berpatutan. Ia adalah hidangan yang sempurna untuk makan tengah hari atau makan malam yang cepat dan santai.

Laksa

Kuahnya Laksa ia dibuat dengan campuran rempah, seperti kunyit, lada cili dan ketumbar. Udang, ikan, dan tauhu dimasak dalam sup, dan mereka menambah rasa dan tekstur yang bagus. Sayur-sayuran menambah kesegaran dan kerangupan, dan mi beras menyerap semua rasa yang lazat.

Rendang: Ini adalah hidangan daging lembu yang dimasak perlahan yang diperap dalam adunan rempah dan kemudian dimasak dalam santan.

Kafe Lorong Shah Alam merupakan restoran popular yang menyajikan pelbagai masakan Malaysia termasuk rendang. Rendang ialah hidangan tradisional Melayu yang dibuat dengan daging lembu, santan, dan campuran rempah ratus. Ia adalah hidangan yang dimasak perlahan yang terkenal dengan rasa yang kaya dan daging yang lembut.

Rendang di Kafe Lorong dibuat dengan bahan-bahan segar dan berkualiti tinggi. Daging lembu dimasak perlahan dalam campuran rempah yang termasuk kunyit, halia, bawang putih, lada cili dan ketumbar. Santan membantu untuk melembutkan daging dan menambah kekayaan kepada rasa.

Rendang di Kafe Lorong dihidangkan bersama nasi dan lauk. Ia adalah hidangan yang enak dan berperisa yang sesuai untuk hidangan santai.\

Satay

Satay di Kafe Lorong dihidangkan dengan kuah kacang yang lazat yang dibuat dengan kacang tanah, lada cili, dan rempah ratus lain. Sos kacang adalah pelengkap sempurna kepada daging panggang, dan ia membantu menyerlahkan rasa sate.

Satay di Kafe Lorong adalah hidangan yang lazat dan berpatutan. Ia adalah hidangan yang sempurna untuk makan tengah hari atau makan malam yang cepat dan santai. Jika anda sedang mencari hidangan Malaysia yang lazat dan asli, pastikan anda melihat Kafe Lorong.

Jika anda ingin menikmati makanan halal dari jepun anda boleh mengunjungi restoran Seirock YA kerana disini menjual masakan jepun yang pastinya halal.

Location

Kafe Lorong

📍13, Jalan Polo 13/51, Off, Persiaran Sukan, Seksyen 13, 40100 Shah Alam, Selangor

🗺️Google Maps https://maps.app.goo.gl/9nM4CuP9qXkMrAWx7

📲Instagram https://www.instagram.com/kafelorongshahalam/

📲TikTok https://www.tiktok.com/discover/kafe-lorong-shah-alam?lang=ms-MY