Korean-Style Nasi Campur di Dodo Korea

  • Post author:
  • Post category:Food Review / Makan
  • Reading time:4 mins read
You are currently viewing Korean-Style Nasi Campur di Dodo Korea

Dodo Korea adalah restoran Korea yang terletak di Kuala Lumpur, Malaysia. Restoran ini menawarkan berbagai macam hidangan Korea, seperti bulgogi, bibimbap, ramyeon, tteokbokki, dan masih banyak lagi.

Pertama-tama, suasana di restoran ini cukup nyaman dan ramah tamah. Dekorasinya modern dan sederhana, dan restorannya cukup luas. Menu yang disajikan juga bervariasi dan memiliki rasa yang autentik. Hidangan yang direkomendasikan adalah bulgogi, tteokbokki, dan bibimbap. Bulgogi-nya terbuat dari potongan daging lembu yang sangat lazat dan empuk, dengan rasa yang manis dan berperisa. Tteokbokki-nya pun juga sangat enak.

Semua hidangan di Dodo Korea dibuat dengan bahan-bahan premium dan rasanya cukup lengkap dengan cita rasa Korea yang khas. Lokasi restoran yang cukup strategik dan pelayanan yang baik dari staf restoran juga menjadi kelebihan dari Dodo Korea. Namun, harga makanan di restoran ini tergolong mahal tetapi amat berbaloi dengan hidangan yang dihidangkan.

Dodo Korea
Dodo Korea

MENU

1. Korean BBQ

Beef Bulgogi, Chicken, Beef Short Ribs: Menu Korean BBQ di Dodo Korea sangat popular. Daging yang digunakan sangat terjaga kualiti dan dimasak dengan sempurna, sehingga membuat hidangan ini sangat lazat. Hidangan ini disajikan dengan banchan yang beragam dan menambah citarasa hidangan.

Chicken Set Lunch Box
Chicken Set Lunch Box

2. Bibimbap

Bibimbap di Dodo Korea juga sangat sedap. Semua bahan yang digunakan sangat segar dan hidangan gochujang yang digunakan memiliki rasa yang unik. Hidangan ini juga disajikan dengan berbagai macam banchan yang memperkaya citarasa bibimbap.

3. Jjajangmyeon

Jjajangmyeon di Dodo Korea memiliki rasa yang authentic korea dan sos hitamnya sangat enak. Tekstur mee juga sempurna dan menghasilkan hidangan yang lazat dan memuaskan.

Secara keseluruhan, Dodo Korea adalah pilihan yang tepat bagi penggemar makanan Korea yang mencari hidangan Korea sedap belaka dengan harga yang sangat berpatutan. Jemput singgah korang!

Pilihan Hidangan di Dodo Korea
Pilihan Hidangan di Dodo Korea

📍Dodo Korea

The Intermark, 348, Jln Tun Razak, Kampung Datuk Keramat, 50400 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

🗺️Google Maps : https://goo.gl/maps/W3QkgMGiqaRk5DhH6

☎️Phone : 0163930919

📱Facebook : https://web.facebook.com/dodokorea1/?_rdc=1&_rdr