Jibril Publika Menawarkan Butter Chicken Yang Terbaik

You are currently viewing Jibril Publika Menawarkan Butter Chicken Yang Terbaik

Berita baik kepada penggemar makanan di sekitar kawasan Kuala Lumpur, korang WAJIB singgah makan di restoran Jibril Publika.

Restoran ini, yang mula bertapak di SS15, Subang Jaya, sememangnya terkenal dan tidak asing dalam menyediakan pelbagai jenis makanan khususnya “butter-based foods”. Dengan hanya menggunakan bahan mentah yang segar, jangan lepaskan peluang untuk merasa semua pilihan yang disediakan antaranya, Salted Egg Butter Chicken, Squid, Prawn, Clams mahupun Lobster.

Pilihan hidangan minuman mocktails Jibril Publika juga unik kerana direka khas oleh pemiliknya sendiri seperti Nojito, Potter, Mockarita dan Kurosawa. Menarik!

Menu di Jibril Publika
Menu di Jibril Publika

MENU

1. Salted Egg Butter Chicken

Hidangan yang sangat creamy dan buttery tetapi tak muak walaupun makan banyak korang. Ayam pun banyak di dalam menu makan bersama dengan nasi panas panas. Memang ngam habis korang! Recommend 10/10 untuk menu ini.

Salted Egg Butter Chicken
Salted Egg Butter Chicken

2. Salted Egg Butter Combo

For set combo pula lagi sangat berbaloi sebab korang boleh try semua sebab ada udang, sotong and ayam. Jibril akan served sekali dengan butter yang dalam mangkuk kecil tu tau. Yang itu bukan add on ke apa, mmg termasuk sekali dalam yang korang order tu. Memang worth sangat dengan harga yang sangat berpatutan!

Salted Egg Butter Combo
Salted Egg Butter Combo

3. Chocolate Lava Cake and Brownies with Ice Cream

For desserts, jibril memang sangat mementingkan kualiti hidangan mereka kerana hidangan ini teramat sedap bagi orang yang ada sweet tooth macam min hahaha. Chocolate kek manis tetapi tak muak pun bila makan dan chocolate lava cake tu meleleh habis! Makan pula dengan ice cream memang 100% ngam habis!

 Chocolate Lava Cake and Brownies with Ice Cream
Chocolate Lava Cake and Brownies with Ice Cream

Walaupun suasana di kedai ini mempunyai aura yang romatis, ianya tetap sesuai untuk kunjungan bersama keluarga mahupun teman yang tercinta. Korang juga boleh singgah ke cawangan lain di SS15, Subang Jaya atau Seksyen 3, Bandar Baru Bangi. Yang pasti, kedai ini dimiliki oleh Melayu Muslim dan sesuai bagi pelanggan Muslim.

Lobster Jibril
Lobster Jibril

📍Jibril Publika
D3-G3-8, No. 1, Jln Dutamas 1, Solaris Dutamas, 50480 Kuala Lumpur

🗺️Google Maps : https://goo.gl/maps/CUX9TinAAdRN2g6D6
☎️Phone : 01110993308
📱Facebook : https://www.facebook.com/jibrilpublika/?locale=ms_MY
📱Website: https://jibrilss15.com/