Italian Pizza di WOP Pizzeria KL

You are currently viewing Italian Pizza di WOP Pizzeria KL

Untuk makan malam pizza yang kasual , korang boleh singgah ke WOP Pizzeria di Plaza Damas. Lot kedai sederhana ini dihiasi dengan ketuhar kayu bakar, menceritakan kepakaran pizza Neapolitan mereka dibuat. Pizza didatangkan dalam saiz 10 inci, cukup kecil untuk dihabiskan sendiri atau belah dua dengan rakan. Min mengesyorkan berkongsi untuk so korang boleh mencuba pelbagai menu pizza yang lain bersama. 

Pizza di WOP Pizzeria (Sumber : Google Review)
Pizza di WOP Pizzeria (Sumber : Google Review)

Restoran yang sangat klasik dengan tema merah bagi menaikkan rasa lapar kepada pelangggan mereka dan restoran yang sangat instagramable worthy. Cantik sangat restoran mereka sambil korang menikmati sepinggan pizza yang unik dan sedap. Berapa banyak tempat membina ketuhar kayu mereka sendiri dan membuat keju mereka sendiri? Berbaloi untuk mengembara ke Sri Hartamas dimana restoran pizza simple ini menyajikan pizza dan pai segar dibuat setiap hari panas panas! 

WOP Pizzeria (Sumber : Bangsar Babe)
WOP Pizzeria (Sumber : Bangsar Babe)

WOP sangat famous untuk wood fire sourdough pizza yang unik. Dipenuhi dengan dengan cendawan, mozzarella dan keju feta, hidangan mereka pasti membuat mulut seseorang berair walaupun sebelum dimakan. Terdapat juga pilihan makanan laut, piza ayam dan daging lembu, bersama-sama dengan spagheti dan lasagna.

MENU

1. Signature Margherita (RM26)

Margherita Neapolitan Classic dibuat dengan penggunaan adunan doh masam dan mozzarella buatan sendiri. Pai pizza itu diadunkan dengan sempurna dengan secukup rasa masin yang cukup, dan keju itu sangat sedap. Rasa yang begitu unik dan korang akan suka bagaimana keju itu tertarik dengan setiap gigitan. Recommended! 

Signature Margherita
Signature Margherita

2. Beef Pepperoni (RM26)

Pizza yang lebih masin berbanding yang lain kerana penggunaan pepperoni tetapi tetap bagus. Tang daripada doh memang membantu mengurangkan rasa masin itu, ditambah dengan jumlah keju. Korang juga akan sangat menghargai betapa murah hati restoran ini dengan pepperoni – setiap keping pizza mendapat banyak kepingan pepperoni! 

 Beef Pepperoni
Beef Pepperoni

3. Pie Nutella and Strawberry drizzled with dark chocolate syrup (RM22)

Bagi mereka yang gemar manis, WOP juga menawarkan pai pencuci mulut, Pie Nutella dan Strawberi yang dilimpahi dengan sirap coklat yang sangat lazat.

Pie Nutella and Strawberry drizzled with dark chocolate syrup
Pie Nutella and Strawberry drizzled with dark chocolate syrup

Overall restoran yang sangat worth untuk korang try menu pizza yang berbeza dari pizza restoran lain. Dibakar dalam ketuhar buatan sendiri dan dibakar fresh setiap hari. Ditambah lagi dengan dough yang lembut dan topping yang sangat sedap. Restoran pula lawa sangat untuk korang bergambar. Takyah tunggu lama lama cepat serbu ke WOP Pizzeria yang dibuka setiap hari dari jam 5 petang sehingga 11 malam. 

Menu WOP Pizzeria
Menu WOP Pizzeria

LOKASI

📍WOP Pizzeria KL

Plaza Damas, H-0-8, No 60, Jalan Sri Hartamas 1, Sri Hartamas, 50480 Kuala Lumpur

🗺️Google Maps : https://goo.gl/maps/XGZzWUtwHbVEHReP7 

📱Phone : 0364197530

📱Facebook : www.facebook.com/wopklmy