6 Kafe Coklat Terbaik Di KL Untuk Pencuci Mulut Hari Ini

You are currently viewing 6 Kafe Coklat Terbaik Di KL Untuk Pencuci Mulut Hari Ini

Ia adalah fakta bahawa coklat menjadikan segala-galanya lebih baik. Malah, coklat gelap benar-benar baik untuk badan anda, dengan antioksidan dan kebolehan melawan radikal bebas yang melawan tekanan alam sekitar. Tetapi sebelum anda mula menyimpan stok kabinet makanan anda, ingat bahawa seperti segala-galanya, coklat harus dimakan secara sederhana. Itulah sebabnya cokelat sebaiknya dijadikan sebagai pencuci mulut, anda pasti mahu melihat kafe coklat terbaik di KL Malaysia ini.

Singapura mempunyai banyak kafe coklat istimewa, tetapi untuk hidangan berdosa di seberang sempadan di Kuala Lumpur, anda perlu melihat tempat di bawah. Seperti setiap chocolaterie yang menghargai diri sendiri, coklat Belgium berkualiti tinggi adalah wira bagi hidangan manis ini, jadi rasanya pasti tidak akan mengecewakan di sini. Selain itu, cara yang lebih baik untuk berehat dari hari menerokai bandar, daripada dengan wafel, penkek, brownie atau krep yang telah disiram dalam kolam coklat yang berkilauan.

Tempat liputan pencuci mulut ini mungkin menggunakan bahan utama yang sama, tetapi setiap tempat menggunakan sentuhan tersendiri pada hidangan mereka, dengan mahir mencampurkan coklat gelap, putih dan susu untuk hidangan yang tiada tandingannya. Jika anda mempunyai gigi manis, pastikan anda berkunjung ke kafe coklat terbaik di KL hari ini.

6 kafe coklat terbaik di KL untuk pencuci mulut dekaden hari ini:

  1. dipndip
  2. Salon Du Chocolat
  3. Molten Chocolate Cafe
  4. Beans n Beans
  5. Le Trianon Cakes
  6. Chocoloco Caffé @ Publika

dipndip

Kedai makan coklat terkenal dari Dubai ini sudah mempunyai beratus-ratus kedai yang tersebar di seluruh dunia, dan bertanggungjawab untuk beberapa pencuci mulut coklat yang paling unik dan Instagrammable, semuanya menggunakan coklat Belgium terbaik dan buah-buahan segar. Visi mereka untuk jenama itu agak mudah: mereka mahu semua orang jatuh cinta dengan coklat sama seperti mereka.

Alamat: No 5, Jln Telawi 3, Bangsar, 59100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

Telefon: +60 3-2859 2500

Salon Du Chocolat

Mereka bermula sebagai perniagaan truffle coklat tetapi kini berkembang ke kafe coklat. Hanya bahan terbaik daripada pembekal coklat Belgium dan 100% mentega koko digunakan dalam ciptaan coklat mereka. Pilih untuk menjamu selera untuk mana-mana pencuci mulut coklat mereka atau ambil sekotak coklat berkualiti tinggi sebagai hadiah untuk rakan dan keluarga.

Alamat: Petronas Twin Tower, Lot OS 303, Level 3, Kuala Lumpur City Centre, 50088 Kuala Lumpur, Malaysia

Telefon: +60 3-2181 6767

Molten Chocolate Cafe

Menu mereka terdiri daripada pencuci mulut dari Eropah tengah dan Amerika supaya anda boleh mengharapkan segala-galanya daripada krep Perancis hingga pastri Belgium dan wafel di bawah satu bumbung. Jika anda tidak pasti apa yang hendak dipesan pada lawatan pertama anda, Menara Pengasas mereka amat disyorkan.

Alamat: Lot No. LTC/T3(A), Bintang Terrace, Lot10 Shopping Centre, 50, Jln Bukit Bintang, 55100 Wilayah Persekutuan, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia

Telefon: +60 3-2110 1796

Beans n Beans

Walaupun lebih kepada kafe bingsu, hidangan pencuci mulut coklat Beans n Beans sendiri patut dikunjungi oleh peminat coklat yang paling arif. Choco Bingsu yang dinamakan dengan tepat ialah gunung ais salji yang dicukur halus, yang kemudiannya dihiasi dengan hidangan yang terdiri daripada Oreo dan brownies, kepada lebih banyak ais krim coklat dan gulung wafer coklat.

Alamat: s41, Jalan SS 21/1A, Damansara Utama 47400 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia

Telefon: +60 3-7732 8288

Le Trianon Cakes

Untuk parti dan perayaan, anda pasti ingin melihat ke arah Le Trianon Cakes. Kedai kek butik bawa pulang telah mencipta nama untuk pencuci mulut coklatnya yang kaya, licin dan berbahaya, walaupun hanya mempunyai dua pilihan: Trianon dan Chocolate Heaven. Yang pertama, yang sentiasa terjual, adalah indulgensi tiga peringkat yang melibatkan coklat gelap import tulen yang disapu dengan serbuk koko gelap pahit, coklat dicampur dengan praline coklat manis dan rangup, dan asas biskut.

Telefon: +60 17-200 5968

Chocoloco Caffé @ Publika

Salah satu kafe coklat terbaharu di KL, Chocoloco Caffé sudah pun menjadi antara yang terbaik dengan pilihan wafel coklat, krep, fondue, dan pada asasnya apa sahaja yang anda boleh fikirkan untuk dinikmati dengan ramuan bintangnya. Jika anda tidak boleh membuat keputusan, cubalah salah satu hidangan mereka yang paling unik, Loco Piñata, di mana anda akan dapat memecahkan coklat terbuka dengan tukul untuk mendapatkan lebih banyak hidangan manis.

Alamat: A4-G2-03 ,Solaris Dutamas, Jln Dutamas 1, 50480 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia

Telefon: +60 3-5886 0689