5 Restoran Terbaik Untuk Diterokai Di Bamboo Hills KL

You are currently viewing 5 Restoran Terbaik Untuk Diterokai Di Bamboo Hills KL

Dengan setiap minggu yang berlalu, suasana restoran di Lembah Klang berkembang, dan hari ini kami mengetengahkan salah satu destinasi makan terbaik yang pernah dilihat oleh ibu negara Malaysia: Bukit Buluh.

Tidak, Bamboo Hills sendiri bukanlah sebuah restoran; sebaliknya, ia adalah tapak seluas 16 ekar yang menempatkan berbilang restoran, daripada Botanica+Co ruji di bandar hingga ke restoran rumah kaca terbaharu Brick House Group, Ginger. Tersembunyi di sebalik ciri air terjun yang mengagumkan, dengan lebih 12 konsep restoran di kedai, Bamboo Hills mudah menjadi destinasi impian penggemar makanan, dengan beberapa restoran terbaik yang ditawarkan KL.

Walaupun merupakan sebuah pertubuhan yang baru dibangunkan, kawasan KL dikelilingi dengan kehijauan yang menyejukkan serta-merta apabila anda memasuki kawasan tersebut. Deras ciri air serta-merta membawa anda ke dalam ketenangan tropika. Di tengah-tengah semuanya, kolam zen berlandskap menanti anda. Selain itu, pelbagai juadah yang merangkumi daripada masakan Australia moden hingga ke piza asli Neapolitan sedang menunggu untuk dinikmati.

Bamboo Hills mudah diakses hanya beberapa minit dari Pusat Bandar KL. Anda boleh melihat lokasi ini dengan mudah, kerana ia terletak tidak jauh dari lebuh raya DUKE. Tempat letak kereta adalah luas dan tidak lama lagi akan menampilkan bayaran letak kereta tanpa tunai (pada masa penulisan, bayaran tunai diperlukan). Selain itu, ia juga dihubungkan terus ke laluan MRT 2 baharu melalui Stesen Kentonmen.

Kini setelah anda tahu cara untuk ke tempat makan panas baharu ini, tiba masanya untuk menemui restoran yang mendapat pujian dari Bukit Bambu.

5 restoran terbaik yang kami sukai di KL’s Bamboo Hills:

Ginger KL

Menawarkan masakan Australia moden dengan sentuhan melodi rempah India, Ginger KL ditakdirkan untuk menjadi tempat kegemaran baru bagi kebanyakan gastronaut tempatan. Restoran santapan kasual adalah rumah kaca yang mulia dengan pintu bangsal kaca epik yang membuka kepada suasana hutan konkrit yang menakjubkan. Siling tinggi adalah pelarian yang dialu-alukan dari bandar yang sangat sesak.

Jika menjamu selera di kawasan terbuka lebih kepada lorong anda, nikmati angin sepoi-sepoi di beranda, atau makan tengah hari atau makan malam anda dihidangkan di kanopi romantis. Selain daripada kemerosotan gabungan, anda juga boleh tidak sabar untuk menikmati pastri flakey yang lazat.

Alamat: Unit P05, Bamboo Hills, off Lebuhraya Duta Ulu Kelang, Taman Bamboo, Segambut, 51200 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia
Telefon: +60 16-254 5218

Botanica+Co

Seperti yang dicadangkan oleh namanya, harapkan untuk diselubungi dalam ruang bertema rumah hijau yang menghijau dan semula jadi. Di sini, chef mengutamakan bahan-bahan berkualiti, sama ada yang diimport dan tempatan. Daripada hidangan lazat kepada minuman yang lazat, Botanica+Co ialah tempat untuk menikmati makanan dan perbualan yang lazat. Berbanding dengan lokasinya yang lain, cawangan Bamboo Hills menawarkan lebih banyak pencahayaan semula jadi dengan ruang yang lebih luas dipenuhi dengan kehijauan tropika.

Memilih untuk menggunakan laluan kaedah semula jadi, mengharapkan hidangan seperti hasil segar yang dibakar, daging dan makanan laut yang dimasak di atas gril arang api dan ketuhar yang dibakar kayu, dan gaya penyediaan lain yang serupa. Selain itu, restoran ini juga mempunyai menu pencuci mulut dekaden dan ais krim.

Restoran ini juga mempunyai tawaran bermusim, jadi pastikan anda mendaftar masuk untuk melihat juadah perayaan Botanica+Co.

Alamat: P-09, Taman Bukit Bambu, Off Lebuhraya Duta – Ulu Kelang, Taman Bamboo, 51200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur
Telefon: +60 17 659 1838

Tap Room

Di pemandangan tenang Bamboo Hills, harap dapat menikmati piza yang paling lazat dan paling gebu di bandar. Ini bukan sahaja satu lagi gabungan pizza, walaupun, kerana mereka memberi perhatian khusus kepada penyediaan dohnya. Ia mengambil masa 72 jam untuk menyediakan doh, menghasilkan kerak yang ringan dan lapang.

Kegemaran kami? The Spicy Pep dan The OD.

Alamat: Lot P10, Bamboo Hills off Lebuhraya DUKE, Taman Bamboo, Segambut, 51200 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia
Telefon: +60 12-942 8525

Kampai Yakiniku

Untuk salah satu hidangan Yakiniku terbaik di KL, jangan lihat lebih jauh daripada Kampai Yakiniku. Restoran yang mengkhususkan diri dalam daging panggang Jepun, mengimport dagingnya khas dari Ladang Nishiawa di Tokushima, Jepun, jadi anda dijamin potongan daging lembu marmar yang cantik di restoran halal ini. Pesan potongan kegemaran anda, atau dapatkan salah satu pilihan istimewanya yang memenuhi bilangan orang yang anda makan bersama.

Alamat: Lot P3A, Taman Bukit Bambu (Bukit Buluh), off, Lebuhraya Duta – Ulu Kelang, Segambut, 51200 Kuala Lumpur, Malaysia
Telefon: +60 10-525 2525

Nok Yung

Terakhir, tetapi pastinya tidak kurang pentingnya, ialah pengalaman menjamu selera Thai yang terkemuka ini, ihsan Nok Yung, yang secara langsung diterjemahkan kepada “merak”. Mengambil inspirasi daripada burung yang sangat menakjubkan ini, restoran ini bertujuan untuk menawarkan tahap santapan yang baharu, dengan tumpuan tunggal pada perisa Thai. Dengan ruang istirahat luaran yang berangin dan ruang dalaman yang menarik, tiada tempat duduk yang buruk di dalam rumah.

Diketuai oleh chef eksekutif Somsak Polsit dan Ponsit Inpang, anda boleh mengharapkan untuk merasai versi tinggi hidangan Thai kegemaran anda, seperti kari hijau Thai dengan wagyu, ayam tumis dengan kacang gajus dan nasi melekit mangga Thai.

Tempah dengan menghubungi atau WhatsApp +60179947686. Lihat menu di sini.

Alamat: P02-01, Taman Bukit Bambu (Bamboo Hills, Off, DUKE, Taman Bamboo, 51200 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia
Telefon: +60 17-994 7686